Θηλασμός και ξένο γάλα

ΕΡΩΤΗΣΗ

Καλημέρα.

Γέννησα 13 Αυγούστου 2010 αγοράκι. Δεν μπόρεσα να το θηλάσω. Όταν τον έβαζα στο στήθος έκλαιγε σπαράζωντας από νεύρα, άσε που δεν έβγαζε το στήθος καθόλου γάλα. Κάθε μέρα έβγαζα με το θήλαστρο πέντε με δέκα ml μαζί με τη μαία και τη γιατρό. Έτσι κατέφυγα στο ξένο γάλα, το guigoz1, αυτό του έδιναν και στην κλινική.

Στο σπίτι όταν ήρθαμε άρχισε να το κάνει εμετό (λεγόμενες ρουκέτες), ο γιατρός μου το άλλαξε και πήραμε το Aptamil 1 milupa, και πάλι το έκανε εμετό. Μου λέει αυτή τη φορά να του δώσω στα 90ml Aptamil 1 με Aptamil AR1. Και πάλι τίποτα. Έτσι, μου έδωσε το Aptamil HA1. Με αυτό όλα καλά αλλά δεν χορταίνει και τρώει ανα δυόμιση ώρες -με κλάμα- 120ml.

Έχει καταναλώσει δέκα κουτιά υποαλλεργικο γάλα, ώσπου μια μέρα που πήγα στην μαμά μου και δεν είχα το γάλα του, δανείστηκα από μια γειτόνισσα που έχει μωρό, το γάλα Novelac. Έχει πιεί 150ml και δεν μου έκανε τίποτα, ούτε εμετό, και κοιμήθηκε αρκετά. Πήρα τηλέφωνο το γιατρό και του το είπα, μου είπα δωσ’ του, και έτσι του δίνω. Νοvalac έχει καταναλώσει τρία κουτιά, και μου άρχισε να κάνει πάλι εμετούς, όχι ρουκέτες, και γκρίνια λες και πονάει.

Δεν ξέρω τι να κάνω ντρέπομαι να πάρω το γιατρό τηλέφωνο. Τι καλά να μπορούσα αν γινόταν να θηλάσω… τώρα δεν ξέρω τι έχει! Μήπως κολικούς από το γάλα; Με αυτό το γάλα τα κακά του είναι ανά δυό μέρες και λίγο νερουλά και όχι μουστάρδα όπως το άλλο γάλα που έπινε.

Δεν ξέρω αν μπορείτε να με συμβουλέψετε τι μπορώ να κάνω;
Θωμαή Α.
, Κιλκίς

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Γεια σας,

Νομίζω ότι πρέπει να έχετε μια καλή συζήτηση με το γιατρό σας σχετικά με τα συμπτώματα του μωρού σε σχέση με τις αλλαγές που κάνατε στα γάλατα. Υπάρχουν αρκετές πιθανές διαγνώσεις στη λίστα με τα συμπτώματα που αναφέρετε ότι έχει το μωρό σας. Ο γιατρός σας, οφείλει να σας ακούσει και να βοηθήσει. Λυπάμαι που δεν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω μεσω της ιστοσελίδας αυτής.

Πάντως πρέπει να σας πω ότι εφόσον επιθυμείτε να θηλάσετε αυτό είναι εφικτό με τη βοήθεια ενός πιστοποιημένου συμβούλου γαλουχίας. Πληροφορίες για το ποιος είναι πιο κοντά σε σας μπορείτε να βρείτε από τη λίστα ΕΔΩ

ΠαιδίατροςMSc, MRCPCH, PgDip (Allergy)
 Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας I.B.C.L.C.
www.paedhealth-development.gr


Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *