Θηλασμός και κλινική

ΕΡΩΤΗΣΗ

Γεια σας,
Έχω αγχωθεί με το θέμα αποκλειστικού θηλασμού και κλινικής.

Ο γυναικολόγος μου λέει οτι το rooming-in μόνο προβλήματα θα μου δημιουργήσει, αφού σε δωμάτιο με 3 άτομα, με ένα μωρό να κλαίει συνέχεια και με μία άπειρη και κουρασμένη μαμά σαν κι εμένα θα είναι σκέτη ταλαιπωρία.

Οπότε η ερωτήσεις μου είναι δύο:

1. Υπάρχει περίπτωση σε rooming-in σε 3κλινο να κινδυνεύει η υγεία του μωρού λόγω πολλών επισκεπτών κτλ;

2. Αν δεν πάρω την επιλογή του rooming-in και στις 4 αυτές μέρες δώσουν στο μωρό έτοιμο γάλα, κινδυνεύει η επιτυχία του αποκλειστικού θηλασμού στο σπίτι;

Ευχαριστώ πολύ
Μαρία Δ.
, Αθήνα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Αγαπητή Μαρία,

Οι συμβουλές που σου έχουν δοθεί μέχρι στιγμής σχετικά με τις συνθήκες παραμονής σου στο μαιευτήριο είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν σε αποτυχία του θηλασμού.

Η συνεχής επαφή με το μωρό από την πρώτη ώρα της ζωής του αλλά και βέβαια από τις πρώτες ημέρες είναι καθοριστικής σημασίας. Ορισμένα από τα βήματα για τον επιτυχή θηλασμό μπορείς να τα δεις στο φυλλάδιο για το μητρικό θηλασμό ΕΔΩ

Δυστυχώς στην Ελλάδα τα περισσότερα μαιευτήρια στην πραγματικότητα δεν είναι φιλικά για το θηλασμό με αποτέλεσμα οι γυναίκες να λαμβάνουν συμβουλές που δεν είναι επιστημονικά σωστές.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που είχαν τα μωρά τους εκτός δωματίου δεν ήταν πιο ξεκούραστες από αυτές που είχαν rooming in.

Σκέψου ότι το να έχεις το μωρό συνέχεια μαζί σου στο νοσοκομείο είναι μια χρυσή ευκαιρία να εντοπίσεις τυχόν προβλήματα ή ερωτήματα που θα αναδυθούν όταν πια έχεις πάει σπίτι και να τα επιλύσεις όσο θα έχεις εκεί κοντά μαίες , παιδιάτρους που θα μπορούν να βοηθήσουν.

Όσο για τις επισκέψεις ένα μωρό κινδυνεύει περισσότερο όταν το πιάνουν άνθρωποι χωρίς να έχουν πλύνει τα χέρια τους. Ούτως ή άλλως κι εσύ θα έχεις επισκεπτήριο.

Πιστεύω ότι εφόσον έχεις αποφασίσεις ότι θέλεις να θηλάσεις το μωρό σου όλα θα πάνε καλά!

ΠαιδίατροςMSc, MRCPCH, PgDip (Allergy)
 Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας I.B.C.L.C.
www.paedhealth-development.gr


Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *