Οι “ειδικοί” απαντούν # 163 – Θέμα: Απογαλακτισμός

ΕΡΩΤΗΣΗ

Γεια σας,
έχω ένα κοριτσάκι 12 μηνών που με μεγάλη μου χαρά θηλάζω ακόμα! αποκλειστικά! είναι το 2ο παιδάκι μου, το 1ο είναι αγοράκι και το θηλασα και αυτό 9 μήνες.

Η μικρή μου είναι τρομερά δεμένη μαζί μου σε σημείο που πολύ δύσκολα με αποχωρίζεται, είμαστε όλη την ημέρα μαζί μιας και δεν εργάζομαι! Βέβαια λόγω προβλήματος υγείας που μου παρουσιάστηκε πρέπει να διακοψω τον θηλασμό! Πράγμα που μου φαίνεται ακατόρθωτο μιας και κανά 2 φορές που προσπάθησα να της δώσω ξένο γάλα ούτε καν το δοκίμασε!!!!!!!! Αφήστε που όπου και αν είμαστε θέλει να θηλάζει είναι το φάρμακο της η παρηγόρια της!

Αλλά…. δεν μου τρώει σχεδόν καθόλου τα φαγητά της, εδώ και 3 μήνες δεν έχει αυξηθεί το βάρος της βέβαια δεν έχει χάσει κιόλας. Ξυπνάει ακόμα την νύχτα και μόνο αν θηλάσει ηρεμεί, υπάρχουν φορές όμως που με πονάει και με δαγκώνει μιας και έχει ήδη 8 δοντάκια.

Θα σας παρακαλούσα να μου πείτε πως θα μπορούσα να σταματήσω τον θηλασμό όσο πιο ανώδυνα για αυτήν γίνεται.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Μαριλένα Σ., Αθηνα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Καλημέρα Μαριλένα,
δεν μου φαίνεστε και πολύ έτοιμες (μαμά και κόρη) να σταματήσετε τον θηλασμό. 

Δυστυχώς δεν αναφέρεις τι πρόβλημα υγείας έχεις. Μήπως εάν πρόκειται να πάρεις φάρμακα να βρεις μια αγωγή που είναι συμβατή με τον θηλασμό; Εάν είναι εγχείριση μήπως μπορεί να περιμένει λιγάκι ακόμα η να κάνεις θήλαστρο και να πετάς το γάλα σου για ένα διάστημα και μετά να ξανά θηλάσει η μικρή;

Gabi Grupe-Κανελλοπούλου
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας I.B.C.L.C.
www.gabi.gr


Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *