Αποκλειστικός θηλασμός μετά από συμπλήρωμα

Αποκλειστικός θηλασμός μετά από συμπλήρωμα

ΕΡΩΤΗΣΗ

Ήθελα να σας ρωτήσω εάν υπάρχει τρόπος να μειώσω -ή και να εξαλείψω- το συμπλήρωμα που δίνω στο γιο μου.

Θα δείτε παρακάτω τις λεπτομέρειες και το ιστορικό, απλά ρωτάω επειδή νιώθω ότι έχω γάλα και θέλω πολύ να τα καταφέρω. Αν ναι, με ποιό τρόπο; χρειάζεται απαραίτητα νοσοκομειακό θήλαστρο για να αυξήσω τις αντλήσεις; αν είναι δυνατό θα ήθελα να αποφύγω κάτι τέτοιο διότι έχω και ένα μεγαλύτερο παιδάκι οπότε ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος και η βοήθεια που έχω επίσης… υπάρχει άλλος τρόπος; π.χ. να το βοηθήσω να θηλάζει αποτελεσματικότερα και όχι να πιπιλίζει; ή να πάρω και μαγιά μπύρας;;; ίσως λέω βλακείες αλλά προσπαθώ να σκεφτώ…

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Κατερίνα Χ., Αιγαίο

Σημ.: έχουν δοθεί και άλλα συμπληρωματικά στοιχεία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ξεκινώ ανάποδα, από τις οδηγίες που σας έδωσαν στο μαιευτήριο, οι οποίες ήταν λάθος.

Το νεογέννητο πρέπει να κάνεις τουλάχιστον 8-12 γεύματα το 24ωρο και να βρέχει 6-8 πάνες μέχρι τις 40 μέρες. Τις πρώτες 20 μέρες πρέπει να έχει 3-4 κενώσεις καθημερινά. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να παρακολουθείτε το νεογέννητο κάθε 24ωρο και να καταλαβαίνετε αν όλα πάνε καλά.

Το μωρό σας για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζουμε, δεν θήλαζε και ίσως ακόμη και τώρα να μη θηλάζει καλά. Επίσης το συμπλήρωμα που του δίνετε είναι περισσότερο από το μισό της διατροφής του.

Αυτοί οι δύο παράγοντες κάνουν απαραίτητο το νοσοκομειακό θήλαστρο και τις αντλήσεις. Αν το μωρό σας θήλαζε ικανοποιητικά σε όλα τα γεύματα, θα μπορούσατε ίσως να το προσπαθήσετε και χωρίς θήλαστρο.

Στο χρόνο που κάνετε τις δύο αντλήσεις με το mini, θα μπορέσετε να κάνετε 4 αντλήσεις με το νοσοκομειακό.

Αν έχετε πρόσβαση σε κάποιον οστεοπαθητικό, θα μπορούσατε να δοκιμάστε μια συνεδρία για να δείτε αν μπορεί να σας βοηθήσει. Μόνη σας δεν μπορείτε να κάνετε κάτι για να θηλάζει πιο αποτελεσματικά.

Η μαγιά της μπύρας δεν είναι βέβαιο ότι θα σας βοηθήσει. Καλύτερα να πάρετε fenugreek, ένα συμπλήρωμα διατροφής από το φυτό τριγωνέλα. Και αυτό όμως δεν θα μπορέσει να σας βοηθήσει χωρίς το θήλαστρο, γιατί το μωρό σας θηλάζει λίγο.

Σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε και το ξανασυζητάμε.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *