Οι “ειδικοί” απαντούν # 97 – Θέμα: Ξυπνάμε ένα μωρό για τάισμα κατά τη διάρκεια της νύχτας;

Οι “ειδικοί” απαντούν # 97 – Θέμα: Ξυπνάμε ένα μωρό για τάισμα κατά τη διάρκεια της νύχτας;

ΕΡΩΤΗΣΗ

Γειά σας!
Έχω ενα μωράκι 5 μηνών. Το βάρος του είναι 6800gr και η παιδίατρός μας είναι ικανοποιημένη. Παρόλαυτα όμως, θέλει να τον ξυπνάω από το νυχτερινό ύπνο για γάλα στις 6 ώρες, δηλαδή αν κοιμηθεί στις 23.00 να τον ξυπνήσω στις 5 το πρωί. Σύμφωνα ομως με γνώμες και άλλων παιδιάτρων που συμβουλεύονται φίλοι μου, θεωρούν πως δεν είναι απαραίτητο και συστήνουν να ξυπνάει στις 7-8 ωρες.

Εσείς τι με συμβουλεύεται; Να προσθέσω πως έχει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και την ημέρα τον ταΐζω καθε 3 ώρες για να μη μένει άδειο το στομάχι πολλές ώρες και κάνει εμετούς. Μήπως το ίδιο ισχύει και για τη νύχτα;

Σας ευχαριστώ!
Ελένη Ε.
, Αθήνα


Σημ.: έχουν δωθεί και άλλα συμπληρωματικά στοιχεία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Η γενική οδηγία είναι να αφήνουμε το παιδί να καθορίσει πότε θέλει να φάει, μέρα ή νύχτα. Στο συγκεκριμένο όμως παιδί, και εφόσον η ΓΟΠ συνεχίζει να είναι σημαντικό πρόβλημα, προτιμάμε τα συχνά – μικρά ταίσματα από τα αραιά και μεγάλα.

Με αυτήν την λογική θα συμφωνήσω με την παιδίατρό σας ότι, για το δικό σας παιδί με το συγκεκριμένο πρόβλημα, καλό είναι να μην πεινάει υπερβολικά το πρωί, με κίνδυνο να εντείνεται η παλινδρόμησή του.

Παιδίατρος, M.R.C.P.C.H., D.C.H. I.B.C.L.C.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *