Επαναγαλακτισμός

ΕΡΩΤΗΣΗ

Η αλήθεια είναι ότι έψαχνα στο internet πληροφορίες για να κόψω εντελώς το λιγοστό μου γάλα αλλά, προς μεγάλη μου έκπληξη, διάβασα στο site σας πράγματα που επιβεβαίωσαν το ένστικτό μου: έκανα λάθος χειρισμό όσον αφορά τον θηλασμό! Απογοητεύτηκα άπειρες φορές , επηρεάστηκα από το γύρω μου περιβάλλον και από την παιδίατρό μου, η οποία δεν ήταν αρνητική όσον αφορά τον μητρικό θηλασμό, αλλά δεν έκανε και τίποτα το ουσιαστικό ώστε να με βοηθήσει να θηλάσω αποκλειστικά -κάτι που το ήθελα (και ακόμα θέλω) πολύ.

Αυτή τη στιγμή το παιδί είναι 2,5 μηνών και κάνει 5-7 γεύματα των 90-150 γραμμαρίων ξένου γάλακτος. Στόχος ,σύμφωνα με την παιδίατρο είναι τα 600-700 γραμ. την ημέρα, για να πάρει το παιδί 800γραμ. βάρος ανά μήνα. Μου πρότεινε να μειώσω τις φορές που βάζω το μωρό στο στήθος στις 2 την ημέρα, για να μην το κουράζουμε και να πίνει άνετα το μπιμπερό γιατί δεν πήρε το βάρος που ήθελε (στους 2 μήνες ακριβώς ήταν 61 πόντους και 5 κιλά και 120 γραμ. – δεν είναι φυσιολογικό;;)

Με το θήλαστρο τώρα πια βγάζω με το ζόρι 10γραμ. τη φορά και από τα 2 στήθη. Το περισσότερο ήταν 30 γραμ. Ο γυναικολόγος μου πρότεινε το χάπι για να κόψουμε τελείως το γάλα.

Η ερώτησή μου είναι: βλέπουν κάτι οι γιατροί μου, που εγώ αρνούμαι να δεχτώ; Μήπως έχω όντως ελάχιστο γάλα και τώρα πια το παιδί θέλει μεγαλύτερες ποσότητες για να χορτάσει και να αναπτυχθεί; Το ένστικτό μου, μου λέει ότι μου προτείνουν την εύκολη λύση του μπιμπερό για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Τι μπορώ να κάνω για να θηλάσω τελικά το μωρό μου που δείχνει να προτιμάει αρκετές φορές το στήθος -αλλά μάλλον ως πιπίλισμα κ όχι ως τροφή;

Μαρία Μ., Πειραιάς

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Αυτό που πρέπει επειγόντως να κάνετε είναι να αλλάξετε παιδίατρο. Τα παιδιά δεν παίρνουν 800 γραμμάρια το μήνα, αυτά δεν είναι γραμμένα πουθενά, μόνο στο μυαλό ανθρώπων χωρίς γνώση. Επίσης τα παιδιά δεν κουράζονται με το θηλασμό, αλλά χαλαρώνουν λόγω του κοκτέιλ ωκυτοκίνης, ενδορφινών, χολοκυστοκινίνης και άλλων γλυκών ορμονών που εκκρίνονται στο σώμα τους κατά τη διάρκειά του.

Ο γυναικολόγος σας έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, προτείνοντας αχρείαστη αγωγή με ισχυρά φάρμακα που έχουν δυνητικά θανατηφόρες παρενέργειες!

Η μεγάλη χάρη που μπορείτε να κάνετε σε εσάς και το παιδί σας είναι να βρείτε κάποιον επαγγελματία που ξέρει τι λέει και τι κάνει, δείτε ΕΔΩ και την Κάτια Σοφιανού στην Αθήνα.

Για να θηλάσετε πρέπει να κάνετε επαναγαλακτισμό, δείτε ΕΔΩ

Παιδίατρος, M.R.C.P.C.H., D.C.H. I.B.C.L.C.

 

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *