Οι “ειδικοί” απαντούν # 136 – Θέμα: Νυχτερινοί θηλασμοί

Οι “ειδικοί” απαντούν # 136 – Θέμα: Νυχτερινοί θηλασμοί

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αγαπητή Αγλαία,
Μου είχατε ξανά απαντήσει και σας ευχαριστώ πολύ, είναι υπέροχη η προσπάθεια που κάνετε να μας ενημερώσετε!!

Μάλλον δεν το είχα διευκρινίσει σωστά κ έγινε λάθος… δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να δώσω γάλα φόρμουλα στο μωρό μου. Ανέφερα το γάλα με μπιμπερό αλλά ξέχασα να γράψω ότι αναφέρομαι στο μητρικό. Δεν θέλει με τίποτα το δικό μου γάλα σε μπιμπερό η εκπαιδευτικό ποτηράκι, το δοκιμάσαμε και να μην είμαι στο δωμάτιο και να το δίνει ο άντρας μου αλλά τίποτα.

Πλέον είμαστε 8 μηνών κι έχει ξεκινήσει να τρώει καλύτερα αλλά όχι τις ποσότητες που θα έπρεπε ακριβώς. Τρώει τα μισά απ ότι θα έπρεπε αλλά δείχνει χορτάτος! Από θηλασμούς συνεχίζουμε σταθερά κάθε μια ώρα εκτός από το απόγευμα που κάνει ένα δίωρο. Κοιμάται μόνο στο στήθος αλλά δεν με πειράζει καθόλου αυτό. Το μόνο που θα ήθελα να ξέρω είναι αν υπάρχει κάποιος τρόπος να μην θέλει τόσο πολύ να πιπιλάει την νύχτα… είναι εξαντλητικό να ξυπνάω κάθε μια ώρα ή να θέλει να πιπιλάει για μια συνεχόμενη ώρα… να σημειώσω ότι δεν έχει βγάλει ακόμα δοντάκι και φαντάζομαι ότι παίζει και αυτό το ρόλο του!

Υπάρχει περίπτωση αν πάρω ταμπλέτες μαγιάς να πίνει πιο πολύ γαλατάκι πιο γρήγορα κι έτσι να κοιμάται λίγο παραπάνω; ή θα πίνει μόνο το πρώτο γάλα το ελαφρύ και δεν θα του κάνει καλό; Επίσης να ρωτήσω αν θεωρείται χοντρούλης; είναι 10 κιλά κι 74 πόντους. Γεννήθηκε 23/01/10.
Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων…
Σοφία Ρ.
, Ιωάννινα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Η συμπεριφορά του μωρού δεν έχει σχέση με το πόσο γάλα παράγετε, μάλλον με την οδοντοφυΐα έχει σχέση. Η μαγιά της μπύρας δεν θα σας προσφέρει τίποτα, μπορεί όμως να σας δημιουργήσει προβλήματα.

Όταν βρίσκεστε στο σπίτι, το μωρό σας μυρίζει γιατί έχει πολύ ευαίσθητη όσφρηση και δεν υπάρχει περίπτωση αν πιει γάλα από το μπουκάλι. Δεν μπορείτε να το κοροϊδέψετε.

Το βάρος του είναι πολύ καλό.
 

Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας I.B.C.L.C.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *