Οι “ειδικοί” απαντούν # 127 – Θέμα: θηλασμός με αποκλειστική χρήση θήλαστρου

Οι “ειδικοί” απαντούν # 127 – Θέμα: θηλασμός με αποκλειστική χρήση θήλαστρου

ΕΡΩΤΗΣΗ

Γεια σας!
Παίρνω το θάρρος να γράψω τους προβληματισμούς μου σχετικά με το θηλασμό αλλά με αποκλειστική χρήση θήλαστρου.

Πρώτα απ’ όλα γέννησα με καισαρική στις 30/07/2010 ένα κοριτσάκι! Ήθελα πολύ να γεννήσω φυσιολογικά αλλά ήταν σε ισχιακή προβολή μέχρι και που έσπασαν τα νερά και έτσι αναγκαστικά έγινε καισαρική. Στο μαιευτήριο προσπάθησα να τη θηλάσω αλλά δεν καθόταν με τίποτα. Το στήθος μου άρχισε να πρήζεται και αφού η μικρή δεν καθόταν καθόλου καταλήξαμε να βγάζω το γάλα και να της το δίνουμε με μπιμπερό. Και έτσι συνεχίσαμε και από όταν γυρίσαμε σπίτι!

Για να μην σας κουράζω, τώρα κάνω τέσσερις αντλήσεις με το symphony της medela το διπλό, την ημέρα ανά 6ωρο (κάθε 7 και 1 η ώρα) και σε κάθε άντληση βγάζω περίπου 240ml. Η μικρή τρώει λιγότερο και έτσι βάζουμε και στη κατάψυξη. Η κάθε άντληση διαρκεί περίπου τρία τέταρτα. Πρώτα ένα τέταρτο μετά τα αφήνω ένα τέταρτο και μετά ξανά αντλώ για άλλο ένα τέταρτο που συνήθως αδειάζουν και τα δύο.

Διάβασα πολλά στο site σας και συγχαρητήρια! Αλλά στο τέλος άρχισα να προβληματίζομαι αν τα κάνω σωστά. Μήπως οι 4 αντλήσεις την ημέρα είναι λίγες; το στήθος ήδη στις 5 ώρες είναι αρκετά πρησμένο… Από την άλλη η ποσότητα που βγάζω αυξάνεται! Πρέπει να αντλώ μέχρι να μην βγαίνει άλλο γάλα ή πρέπει να μην αδειάζει εντελώς το στήθος; Το βράδυ ξυπνάω πρέπει; Αλλά δεν μπορώ να το αφήσω. Το έκανα μια φορά και μονό τα κλάματα δεν με έπιασαν από τον πόνο…Υπάρχει περίπτωση να μπει η μικρή τώρα στο στήθος;

Επίσης τη βδομάδα αυτή γύρισα στη δουλειά. Το καλό είναι ότι μπορώ να προσαρμόσω το ωράριό μου όπως θέλω. Ευτυχώς η μικρή πίνει με όρεξη το γάλα και αυτό με ενθουσιάζει και μου δίνει δυνάμεις!

Αν έχετε λίγο χρόνο και μπορέσετε να με βοηθήσετε θα σας είμαι ευγνώμων.
Ευχαριστώ πολύ εκ τον προτέρων!

Ιωάννα Λ., Ρέθυμνο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Για εσάς οι 4 αντλήσεις είναι αρκετές αφού το γάλα καλύπτει τις ανάγκες του μωρού σας. 

Έχετε την άνεση να ρυθμίσετε το πρόγραμμα όπως σας βολεύει. Φροντίστε να αντλείτε ακριβώς πριν κοιμηθείτε, μήπως και γλιτώσετε τη βραδυνή άντληση.

Πάντα υπάρχει πιθανότητα να μπει ένα μωρό στο στήθος. Μπορείτε να του δίνετε συχνά την ευκαιρία, ειδικά τις στιγμές που είναι ήρεμο. Μπορείτε να ζητήσετε και τη βοήθεια ενός οστεοπαθητικού.

Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας I.B.C.L.C.

 



Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *