Οι “ειδικοί” απαντούν # 105 – Θέμα: Αποκλειστικός θηλασμός και αντλήσεις

Οι “ειδικοί” απαντούν # 105 – Θέμα: Αποκλειστικός θηλασμός και αντλήσεις

ΕΡΩΤΗΣΗ

Καλημέρα. Έχω ένα αγοράκι 2 μηνών που θηλάζει αποκλειστικά.
Επειδή σε λίγο καιρό θα ξεκινήσω να εργάζομαι θα ήθελα να αντλώ λίγο γάλα, ώστε να αφήνω στο σπίτι για τις ώρες που θα λείπω. Κατά κανόνα θα λείπω λίγες ώρες και αυτές όχι συνεχόμενες. Πχ 3 ώρες το μεσημέρι και 2 το απόγευμα. Οι απορίες μου είναι οι εξής:

1. Πρέπει να φτιάξω απόθεμα ή αρκεί να βγάζω το πρωί το γάλα που θα χρειαστώ μέσα στην ημέρα;
2. Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω το swing της medela. Συμφωνείτε;
3. Έχω διαβάσει ότι η καλύτερη ώρα για άντληση είναι το πρωί. Όμως μου διαφεύγουν κάποιες λεπτομέρειες. Αντλώ όταν τρώει το μωρό από το άλλο στήθος; Στο επόμενο γεύμα ποιο στήθος δίνω; Επειδή δε ξέρω πόσο τρώει ο μικρός πόσες αντλήσεις πρέπει να κάνω την ημέρα;

Βίκυ Χ., Αθήνα


Σημ.: έχουν δωθεί και άλλα συμπληρωματικά στοιχεία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Για σου Βίκυ,

Απ’ ότι βλέπω από τις ζυγίσεις, το μωράκι σου αναπτύσσεται πολύ καλά.

Εάν λείπεις μόνο μικρά χρονικά διαστήματα και θηλάζεις το μωράκι πριν φεύγεις και αμέσως όταν γυρίσεις πολλές φορές δεν θα είναι ανάγκη να φάει όταν θα λείπεις.

Απάντηση 1: Σίγουρα θα είσαι πιο ήσυχη εάν έχεις ήδη μια ποσότητα διαθέσιμη για όταν επιστρέψεις στην δουλειά. Επίσης πρέπει να συνηθίσεις και να μάθεις το θήλαστρο. Μια με δύο εβδομάδες πριν αρχίσεις δουλειά είναι καλή εποχή να ξεκινήσεις να βγάζεις και να αποθηκεύεις το γάλα σου.

Απάντηση 2: Ναι.

Απάντηση 3: Καλή ώρα για άντληση είναι το πρωί, περίπου 1 ώρα αφού έχει φάει το μωρό. Επίσης μπορείς να βγάζεις γάλα όταν το μωρό πίνει μόνο από το ένα στήθος, μετά τον θηλασμό, ή όταν το μωρό κοιμάται. Για να μαζέψεις περισσότερο γάλα θα μπορούσες να αντλείς αμέσως μετά από τον θηλασμό ή την νύχτα την ώρα που το μωρό κοιμάται. Όσο πιο συχνά αδειάζουν τα στήθη τόσο πιο πολύ γάλα παράγεις.

Άμα χρειαστεί να λείψεις παραπάνω από 3-4 ώρες σίγουρα θα είναι καλύτερα να βγάλεις το γάλα σου στην δουλειά, για να μην γεμίσει πολύ το στήθος σου.

 
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας I.B.C.L.C.


Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *