Παιδί: Πρώτες βοήθειες στη παραλία

Κάνατε τα πάντα για να εξασφαλίσετε ότι αυτές οι διακοπές θα είναι οι πιο ανέμελες της ζωής σας, όμως όταν πρόκειται για παιδιά καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι και ψύχραιμοι. 

Στην περίπτωση που το παιδί καταπιεί αρκετή ποσότητα νερού ή χάσει τις αισθήσεις του, ξαπλώστε το στην άμμο και αναζητήστε το ναυαγοσώστη στην παραλία ή καλέστε άμεσα βοήθεια. 

Βάλτε το πρόσωπό σας κοντά στη μύτη του και προσπαθήστε να δείτε αν αναπνέει. Αν αναπνέει, γυρίστε το στο πλάι και περιμένετε να συνέλθει, εάν δεν αναπνέει, τότε βάλτε το ένα σας χέρι στο μέσο του στέρνου κάτω από τη νοητή γραμμή που σχηματίζουν οι θηλές και κάντε 30 μαλάξεις μετρώντας ως εξής: «και 1, και 2, και 3… και 30». Κάθε 30 μαλάξεις κάνετε δύο τεχνητές αναπνοές: Ανασηκώνετε το πιγούνι του, κλείνετε τη μύτη του και ανοίγετε το στόμα του. Εισπνέετε βαθιά και εκπνέετε στο στόμα του. 

Στη διάρκεια ενός λεπτού πρέπει να επαναλάβετε τρεις φορές αυτή τη διαδικασία. Σταματάτε μόνο αν το παιδί συνέλθει ή έρθει η βοήθεια. 

Τυλίξτε το παιδί με στεγνές πετσέτες για να προλάβετε την υποθερμία. Το νερό της θάλασσας είναι κρύο ακόμη και το καλοκαίρι και η εξάτμιση του νερού από το δέρμα του παιδιού θα ρίξει την θερμοκρασία του σώματος. 

Το παιδί που του έγινε έγκαιρα καρδιοαναπνευστική ανάνηψη έχει 5πλάσιες πιθανότητες να μην παρουσιάσει επιπλοκές ύστερα από έναν παρ’ ολίγο πνιγμό. 

Πηγή & φωτό: enimerwsi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *