Μείωση θηλασμώνΚαλησπέρα!
Η κόρη μας ειναι 11 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά απο την πρώτη μέρα. Τώρα οι θηλασμοί έχουν μειωθεί στους εξής 3: πρωί, μεσημέρι μετά το φαγητό και βράδυ. Το βάρος της ειναι 9300γρ και 76εκ.

Από τον άλλο μήνα που χρονίζει θέλω να μειώσω τους θηλασμούς σε 2 και αργότερα σε έναν. Με ποιόν τρόπο να το κάνω; και με ποιό γεύμα να αρχίσω;
Γάλα φρέσκο ή παιδικό και σε ποιά ποσότητα;

Σας ευχαριστώ πολύ,
Ελισάβετ Μ., Θεσσαλονίκη

Καλό θα ήταν να αφήναμε τη μικρή να αποφασίσει για την συχνότητα των θηλασμών. Όπως και στην αρχή, έτσι και τώρα ο θηλασμός πρέπει να είναι ανεμπόδιστος και κατά απαίτηση του μωρού. Φυσιολογικά όσο πιο πολύ τρώει στερεές τροφές τόσο θα αραιώνουν οι φορές στο στήθος.

Έχετε όμως υπόψη σας ότι δεν προσφέρετε μόνο γάλα και θρέψη, αλλά πολλά άλλα πράγματα, έτσι που άκαμπτοι κανόνες δεν έχουν θέση για ένα μωρό που θα χτυπήσει, θα φοβηθεί, θα ζεσταθεί, θα κρυολογήσει, θα θέλει να παίξει και το στήθος μπορεί να προσφέρει σε όλα αυτά.

Έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά μέχρι τώρα, φαίνεται από την αύξησή της. Αφήστε στο παιδί να αποφασίσει το πως και το πότε του σταδιακού πάντα απογαλακτισμού.

Μετά το χρόνο και εφόσον η μικρή τρώει ποικιλία στερεών τροφών από το οικογενειακό τραπέζι, μπορείτε να δώσετε φρέσκο γάλα, εμπλουτισμένο παιδικό δεν είναι απαραίτητο. Τις ποσότητες θα τις καθορίσει και πάλι η μικρή, συνήθως τα μωρά του θηλασμού δεν παίρνουν 200-250ml τη φορά, αλλά πιο λίγο, ίσως τμηματικά.

Το γάλα σας αρκεί εφόσον το μωρό δοκιμάζει τυράκι, γιαούρτι κλπ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Παιδίατρος, M.R.C.P.C.H., D.C.H. I.B.C.L.C.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *