Παιδί: Η φροντίδα των παιδικών δοντιών (μέρος τρίτο)

Παιδί: Η φροντίδα των παιδικών δοντιών (μέρος τρίτο)

Σε ποια ηλικία πρέπει να γίνεται η πρώτη επίσκεψη στον παιδοδοντίατρο;

Η ηλικία των 18-24 μηνών ενδείκνυται για τον πρώτο οδοντιατρικό έλεγχο του παιδιού από τον παιδοδοντίατρο (ο εξειδικευμένος οδοντίατρος που ασχολείται με τα δόντια των νεαρών ασθενών).

Η επίσκεψη στον παιδοδοντίατρο στόχο έχει την εκπαίδευση των γονιών για το ποιες πρέπει να είναι οι σωστές συνήθειες στοματικής υγιεινής του παιδιού τους και το πώς αυτές θα εφαρμόζονται απλά, ως μέρος της καθημερινής ρουτίνας καθαριότητάς του.

Εκτός, όμως, της εκπαίδευσης για τη σωστή στοματική φροντίδα, η επίσκεψη στον παιδοδοντίατρο έχει πρωταρχικό σκοπό την εφαρμογή εξατομικευμένου προληπτικού προγράμματος κατά της τερηδόνας και της ουλίτιδας.

Στα παιδιά χρειάζεται να κάνουμε καθαρισμό; Τι είναι η φθορίωση;

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πέτρα των δοντιών δημιουργείται και στα παιδικά δόντια, και χρειάζεται καθαρισμό. Απαραίτητη επίσης στην αντιμετώπιση της τερηδόνας, εκτός του καθαρισμού, είναι η τοπική εφαρμογή φθορίου, γνωστή ως «φθορίωση», που πρέπει να γίνεται κάθε 6 μήνες.

Πηγή: enet
Photo:.Larry Page

Διαβάστε επίσης:

1 Σχόλιο

  1. Για τη φθορίωση υπάρχουν πολλές αντιρρήσεις πλεον. Στο εξωτερικό φυσικα, γιατί εδώ είμαστε 100 χρόνια πίσω οπως συνηθως. Ερευνες δείχνουν ότι όχι μόνο δεν προστατεύει το φθόριο τα δόντια αλλά είναι κι επικίνδυνο για την υγεία. Θεωρείται ότι προκαλεί καρκίνο οστών στα μικρά ζώα (όπου κι εγιναν πειραματα). Οπότε είναι ένα θέμα που χρήζει διερευνησης πριν το αποφασίσετε. Η προστασία των δοντιών επιτυγχάνεται με άλλους τρόπους όπως το πολλής καλής ποιότητας μουρουνόλαδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *