Επικίνδυνος ο ήλιος για τα μάτια των παιδιών

Επικίνδυνος ο ήλιος για τα μάτια των παιδιών

Φορέστε γυαλιά στο παιδί σας χειμώνα-καλοκαίρι για να το προστατεύσετε από τον ήλιο! 

Οι κόρες των ματιών των μικρών παιδιών και των εφήβων κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου σε σχέση με των ενηλίκων. 

Αν και μεγάλη μας ανησυχία κάθε καλοκαίρι είναι η επίδραση που θα έχει ο ήλιος στο δέρμα μας, οι επιστήμονες εξηγούν ότι τα μάτια μας κινδυνεύουν από τις ακτίνες UV δέκα φορές περισσότερο. 

Τα παιδιά μάλιστα αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο, αφού ο αμφιβληστροειδής χιτώνας στους ανηλίκους απορροφά 70% περισσότερο φως απ’ ό,τι αυτός των ενηλίκων. 

Παράλληλα, τα ανοιχτόχρωμα μάτια είναι ακόμα πιο ευαίσθητα, καθώς οι κόρες των ματιών τους διαθέτουν λιγότερη χρωστική ουσία. 

Παρ’ όλα αυτά μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων δεν συνειδητοποιεί τον κίνδυνο, με αποτέλεσμα να διακινδυνεύει την όρασή του. 

ύμφωνα με τους ειδικούς, τα παιδιά πρέπει να φορούν γυαλιά κάθε φορά που κυκλοφορούν έξω και έχει ήλιο ο ουρανός, ειδικότερα τις ώρες που είναι πιο έντονο το φως, όπως συμβαίνει το μεσημέρι. 

Το φως του ήλιου συνδέεται, μεταξύ άλλων, και με τη σοβαρότερη ασθένεια των ματιών, που οδηγεί συχνά σε μη αναστρέψιμη τύφλωση, τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας. 

Περνώντας πέντε ή περισσότερες ώρες την ημέρα στον ήλιο χωρίς προστασία, ο κίνδυνος να αναπτύξουμε την ασθένεια αυξάνεται μέχρι και 50%. Γυαλιά επίσης χρειαζόμαστε ακόμα κι όταν έχει αντηλιά!

Πηγή: tragasnet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *