Στήθος: Αντιμετωπίστε τη χαλάρωση

Στήθος: Αντιμετωπίστε τη χαλάρωση

Φυσικά θα πρέπει να τονιστεί, ότι με την πάροδο του χρόνου και με τις αλλαγές που υφίσταται το σώμα, το στήθος αρχίζει να χάνει τη νεανικότητα και τονικότητά του. 

Η ηλικία είναι από τις βασικές αιτίες εμφάνισης χαλάρωσης μιας και με την πάροδο του χρόνου μειώνεται σταδιακά η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστικών ινών, μειώνεται ο μυικός τόνος και εκφυλίζεται ο λιπώδης ιστός. Όλα αυτά συντελούν στη μείωση της σφριγηλότητας και τη σταδιακή πτώση του στήθους. 

Αγαπήστε το σώμα σας και φροντίστε το όπως του αξίζει, δε θα ήταν σωστό για καμία γυναίκα να προσπαθεί να συμβαδίσει με τα πρότυπα της εποχής θέτοντας εξωπραγματικούς στόχους. 

Πριν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε μια πιο ριζική αντιμετώπιση, σκεφτείτε σοβαρά αν το πρόβλημα της χαλάρωσης είναι ρεαλιστικό ή μήπως είσαστε υπερβολική με την εμφάνισή σας. 

Στην περίπτωση που για διάφορους λόγους υπάρχει χαλάρωση που σας ενοχλεί αισθητικά, δεν υπάρχει κάποια συντηρητική αντιμετώπιση. Όταν το πρόβλημα είναι μεγάλο και αρχίζει πια να επηρεάζει έντονα την εικόνα και την αυτοπεποίθησή σας, τότε το πρόβλημα αντιμετωπίζεται χειρουργικά με αποκατάσταση του στήθους (π.χ. ανόρθωση, αύξηση, μείωση, σύσφιξη, κ.ά.). 

Εκτός, όμως, από τη χειρουργική λύση, υπάρχουν και άλλες μη χειρουργικές ιατρικές μέθοδοι μερικής αποκατάστασης του στήθους, που περιλαμβάνουν τοπική έγχυση από γιατρό διαφόρων σκευασμάτων (π.χ. μεσοθεραπεία).

Πηγή: yeskid 
Photo: tressugar

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *