Κοριτσάκι ακούει πλέον με τσιπάκι!

Κοριτσάκι ακούει πλέον με τσιπάκι!

Ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε κωφό μπορεί πλέον να μιλά χάρη σε μια επέμβαση στην οποία υπεβλήθη όταν ήταν μόλις εννέα μηνών.

Η Αβα Πίαρσον ήταν από τους νεότερους ασθενείς στη Βρετανία που έλαβαν κοχλιακό εμφύτευμα, δηλαδή ένα ειδικό τσιπάκι. Σήμερα σε ηλικία τριών ετών εμφανίζει γλωσσικές δεξιότητες πολύ πιο προχωρημένες σε σύγκριση με τους συνομηλίκους της.

Η μητέρα της, η 31χρονη Λόρεν που ζει στο Λονδίνο, ανέφερε ότι «ήταν εκπληκτικό να βλέπουμε το παιδί να αντιδρά στους ήχους. Η ακοή της βελτιώνεται καθημερινά και έχει ήδη γίνει… πολυλογού».

Η κυρία Πίαρσον και ο επίσης 31χρονος σύζυγός της Κρις αντιλήφθηκαν ότι το παιδί τους ήταν κωφό όταν δεν αντιδρούσε σε ακουστικά τεστ ρουτίνας στα οποία υπεβλήθη σε ηλικία τριών εβδομάδων. Αναζητώντας θεραπείες μέσω του Διαδικτύου για την περίπτωση του παιδιού τους κατέληξαν στο κοχλιακό εμφύτευμα.

Το κοχλιακό εμφύτευμα τοποθετείται στο έσω ους μέσω εγχείρησης και ενεργοποιείται με μια συσκευή την οποία ο ασθενής φορεί στο πίσω μέρος του αφτιού.

Το εμφύτευμα λειτουργεί όπως ένα τεχνητό έσω ους και αναλαμβάνει τα καθήκοντα του κοχλία. Μία εβδομάδα μετά την επέμβαση, το παιδί μπορούσε να χορέψει με τη μουσική που άκουγε ενώ έναν μήνα αργότερα είπε την πρώτη λέξη του, «μαμά».

Πηγή & φωτό: sigmalive.com 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *