Η γυμναστική βοηθά στη γέννηση υγιέστερων μωρών

Η γυμναστική βοηθά στη γέννηση υγιέστερων μωρών

Η ελαφριά άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να επηρεάσει θετικά τη μελλοντική υγεία των παιδιών, ελέγχοντας το βάρος τους, ενόσω βρίσκονται ακόμη στην κοιλιά της μητέρας τους.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η έρευνα Αυστραλών και Αμερικανών επιστημόνων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι υπέρβαρες ή οι παχύσαρκες μητέρες γεννούν συνήθως ψηλότερα μωρά, αλλά θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους στο μέλλον.

Η έρευνα διεξήχθη από τα Πανεπιστήμια του Auckland της Βόρειας Arizona ανάμεσα σε περίπου 170 μέλλουσες μητέρες, οι μισές εκ των οποίων έκαναν ποδήλατο για 40 λεπτά ανά εβδομάδα, τουλάχιστον μέχρι τον όγδοο μήνα της κύησης. Από τη μελέτη αποκαλύφθηκε ότι οι έγκυες που συνήθιζαν να γυμνάζονται, γεννούσαν πιο κοντά βρέφη, αλλά και πιο αδύνατα κατά 143 γραμμάρια (μέσος όρος).

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Clinical Endocrinology & Metabolism» επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι οι έγκυες που εξακολουθούν να εξασκούνται μέχρι και τους τελευταίους μήνες της κύησης είναι πολύ πιθανόν να γεννήσουν πιο υγιή μωρά.

Πηγή & φωτό: zougla.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *