Τοκετός στο νερό!

O τρόπος με τον οποίο θα έρθει στη ζωή ένα μωρό μπορεί να επηρεάσει την μετέπειτα πορεία του. 

Ο τοκετός στο νερό φαντάζει για πολλές γυναίκες λιγότερο τρομακτικός, γι αυτό και όλο και περισσότερες γυναίκες προτιμούν να γεννήσουν μέσα στο νερό, αφού είναι λιγότερο επώδυνος και οι γυναίκες αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια και γεννούν πιο ξεκούραστα.

Ο τοκετός στο νερό είναι μια απλή κι εύκολη διαδικασία. Γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένες πισίνες του μαιευτηρίου ή ειδικευμένων κέντρων για τη συγκεκριμένη διαδικασία ώστε να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό. 

Το σώμα της μητέρας βρίσκεται μέσα στο νερό σε ειδική μπανιέρα ή πισίνα σε θερμοκρασία μέχρι 36 βαθμούς κελσίου. Αρχικά θα πρέπει να συμφωνήσει ο γιατρός σας και στη συνέχεια να επιλεγεί ο κατάλληλος χώρος με βασική προϋπόθεση να είναι πολύ καθαρός.

Τα μωρά που γεννιούνται στο νερό είναι πιο ήσυχα, γιατί μεταβαίνουν από ένα υγρό περιβάλλον σε ένα άλλο, χωρίς να βιώσουν έντονα τη διαφορά. Γι’ αυτά, ο τοκετός στο νερό είναι πιο ομαλός και έτσι είναι πιο ήρεμα. 

Ακόμα και η μητέρα κατά τη διάρκεια του τοκετού χαλαρώνει και δίνει ευκολία στην αλλαγή των στάσεων. Διευκολύνει στις αναπνοές που πρέπει να παίρνει η επίτοκος και μπορεί και διαχειρίζεται καλύτερα τους πόνους.

Πηγή & φωτό: www.zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *