Πιστοποιημένοι σύμβουλοι γαλουχίας

Πιστοποιημένοι σύμβουλοι γαλουχίας

Τι ακριβώς είναι οι πιστοποιημένοι σύμβουλοι γαλουχίας; 
Οι Πιστοποιημένοι/ες Σύμβουλοι Γαλουχίας είναι επαγγελματίες υγείας με εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία για να προωθούν και να διευκολύνουν το μητρικό θηλασμό. 

Οι Πιστοποιημένες/οι Σύμβουλοι Γαλουχίας IBCLC δουλεύουν για την πρόληψη και την επίλυση των προβλημάτων Μητρικού Θηλασμού. 

Ενθαρρύνουν και υποστηρίζουν την πρωτοβουλία των γονέων και την συμμετοχή τους στις αποφάσεις που αφορούν το παιδί τους πριν και μετά την γέννησή του. Γενικότερα ενθαρρύνουν ένα κοινωνικό περιβάλλον που υποστηρίζει τις θηλάζουσες οικογένειες.

Η εμπειρία απέδειξε ότι οι Πιστοποιημένες/οι Σύμβουλοι Γαλουχίας IBCLC συμβάλλουν στην βελτίωση των πρακτικών του Μητρικού Θηλασμού και αυξάνουν τα ποσοστά επιτυχίας (Γαλαξίας Σύλλογος Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας).

Υποστηρίζοντας και προσφέροντας επιμόρφωση στους συναδέλφους τους, το γενικό επίπεδο της φροντίδας αλλάζει και γίνεται πιο ποιοτικό. Οι πιστοποιημένες/οι Σύμβουλοι Γαλουχίας IBCLC λειτουργούν σε διάφορα εργασιακά πλαίσια – νοσοκομεία, κλινικές, ιατρικά κέντρα, ιδιωτικά ιατρεία – αλλά και αυτόνομα. 

Όταν πρόκειται για μαίες/μαιευτές, νοσηλεύτριες/νοσηλευτές και γιατρούς που εργάζονται σε νοσοκομεία, πληρούν τις ιδανικές προϋποθέσεις ώστε να βοηθήσουν το νοσοκομείο τους να γίνει «φιλικό προς τα βρέφη» (Baby Friendly Hospital), σύμφωνα με τις οδηγίες της UNICEF. 

Τι σημαίνουν τα αρχικά IBCLC;
Πρόκειται για συντομογραφία των αγγλικών International Board-Certified Lactation Consultant που σημαίνει Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας.

Κάθε χρόνο την τελευταία Δευτέρα του Ιουλίου διεξάγονται παγκοσμίως οι εξετάσεις από το Διεθνές Συμβούλιο Εξεταστών Συμβούλων Γαλουχίας IBLCE (International Board of Lactation Consultant Examiners) (IBLCE). 

Η πιστοποίηση αυτή έχει αναγνωριστεί σε όλο τον κόσμο ως η πιο έγκυρη στο χώρο λόγω των υψηλών απαιτήσεων που προϋποθέτει η συμμετοχή στις εξετάσεις και την συνεχή επιμόρφωση που απαιτείται για την υποχρεωτική επανεξέταση μετά από 5 χρόνια. 

Οι Πιστοποιημένοι Σύμβουλοι Γαλουχίας ακολουθούν τον Κώδικα Δεοντολογίας των ΙBCLE (IBLCE’s Code of Ethics).

Photo: caboolturecbs

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *