Άυπνα βρέφη… καταθλιπτικές μητέρες!

Άυπνα βρέφη… καταθλιπτικές μητέρες!

Δεν κινδυνεύουν να πέσουν σε μεταγεννετική κατάθλιψη, μια μορφή κατάθλιψης από την οποία υποφέρουν οι λεχώνες, όσες νέες μητέρες βλέπουν το μωρό τους να κοιμάται φυσιολογικά. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η έρευνα από το πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.

Οι ερευνητές εξέτασαν την σχέση του αρμονικού ύπνου των νεογέννητων και των φαινομένων μεταγεννετικής κατάθλιψης από τις μητέρες τους. την έρευνα έλαβαν μέρος 300 οικογένειες της Βικτώριας των οποίων τα μωρά είχαν ακατάστατο ύπνο όχι μόνο ως προς την ώρα αλλά και ως προς την χρονική του διάρκεια.

Οι νέες μαμάδες κατά την διάρκεια της περιόδου όπου τα μωρά τους δεν κοιμούνταν κανονικά παρουσίαζαν συμπτώματα κατάθλιψης. Στην συνέχεια μητέρες και μωρά δέχθηκαν την βοήθεια ειδικών προκειμένου να ομαλοποιηθούν οι ώρες ύπνου των μωρών.

Το συμπέρασμα που εξήγαγαν οι επιστήμονες είναι ότι αν οι μητέρες δεχθούν στήριξη και βοήθεια για να ομαλοποιηθούν οι συνήθειες ύπνου των μωρών τους έχουν 41% λιγότερες πιθανότητες να ασθενήσουν από μεταγεννετική κατάθλιψη.

Πηγή: blackhumor.gr

Photo: oksidor / CC BY 2.0

 

1 Σχόλιο

  1. για τα μωρά πολλά δεν ξέρω, αλλά λενε πως εάν η μητερα κοιμάται φυσιολογικα κατά την εγκυμοσύνη,τοτες και το μωρό έχει φυσιολογικό ύπνο και είναι ποιο ήρεμο. σε εμένα πάντως έπιασε, παντα κοιμόμουν καλά και είμουν ήρεμος, έτσι η μητέρα μου δεν είχε ποτέ κατάθλιψη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *