Χαμόγελο του παιδιου: Εγκαίνια Σπιτιού Ημερήσιας Φροντίδας στην Εύβοια

Χαμόγελο του παιδιου: Εγκαίνια Σπιτιού Ημερήσιας Φροντίδας στην Εύβοια

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» – Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά, σε κλίμα χαράς εγκαινίασε το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 18:30 το νέο Σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας, στο Μύτικα Ευβοίας.

Το νέο Σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών στη Χαλκίδα αποτελεί μια νέα σημαντική δράση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Νομό Ευβοίας, σε συνέχεια της εμπειρίας μας η οποία αποκτήθηκε έπειτα από την λειτουργία Σπιτιών του Συλλόγου σε όλη την Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη δράση συμπληρώνει την ήδη έντονη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει ο Σύλλογος στο νομό καθώς από το 2004 λειτουργεί Τμήμα Κοινωνικής και Ψυχολογικής Στήριξης με σκοπό την προαγωγή και προώθηση των δικαιωμάτων του παιδιού, σε όλους τους τομείς. 

Σκοπός του Σπιτιού Ημερήσιας Φροντίδας είναι η προστασία και φροντίδα παιδιών, των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, λόγω οικονομικών ή κοινωνικών προβλημάτων (θάνατος ή ασθένεια ενός εκ των γονέων, διαζευγμένοι γονείς, γονείς με μειωμένη λειτουργικότητα κ.α ).

Βασικό χαρακτηριστικό είναι η στήριξη των παιδιών κοντά στο φυσικό οικογενειακό τους περιβάλλον, ούτως ώστε να μην αποκόπτονται από αυτό, καλύπτοντας συναισθηματικές τους ανάγκες που δεν μπορούν να καλυφθούν στο ανωτέρω πλαίσιο και έχουν να κάνουν κυρίως με την ταυτότητά τους, την ύπαρξή τους. 

Παράλληλα πραγματοποιείται και συμβουλευτική υποστήριξη των γονέων, με απώτερο στόχο την δημιουργία ενός υγιούς οικογενειακού περιβάλλοντος για τα παιδιά. 

Στα εγκαίνια του Σπιτιού παρευρέθησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ευβοίας, κύριος Συμεών Κεδίκογλου και κυρία Κατερίνα Περλεπέ, η βουλευτής του ΛΑΟΣ στο Νομό Ευβοίας, κυρία Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη, ο δήμαρχος του δήμου Ληλαντίων, κύριος Χρήστος Καρυστινός, η δήμαρχος του δήμου Ερέτριας, κυρία Αμφιτρίτη Αλιμπατέ, εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας, του δήμου Χαλκιδέων, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της Εκκλησίας, της Εκπαίδευσης και λοιπών Υπηρεσιών του Νομού Ευβοίας καθώς και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον αγιασμό του Σπιτιού. Στη συνέχεια έγινε σύντομη παρουσίαση των δράσεων του Συλλόγου, η οποία συνοδεύτηκε από την προβολή σχετικού βίντεο. Έπειτα, πραγματοποιήθηκε η βράβευση όλων όσων βοήθησαν στην δημιουργία του Σπιτιού στα πλαίσια της οποίας απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες. Ακολούθησαν τραγούδια από τη νεανική χορωδία του Συλλόγου.

Τέλος, τα εγκαίνια του Σπιτιού πραγματοποιήθηκαν από τον κύριο Καρυστινό Χρήστο, δήμαρχο του δήμου Ληλαντίων, τους παρευρισκόμενους βουλευτές, και εκπροσώπους των υπηρεσιών του νομού. 

Το Σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας 
βρίσκεται στην περιοχή Μύτικα Ευβοίας, Δήμος Ληλαντίων
(100 μέτρα δεξιά από τη στροφή που οδηγεί στο Μύτικα)

κάντε κλικ για μεγέθυνση 
Το Χαμόγελο του Παιδιού: Αβάντων 65 – Χαλκίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *