Πέντε συμβουλές για μαμάδες


Στις μέρες μας, περισσότερο από ποτέ, οι γονείς αναζητούν και μοιράζονται συμβουλές και απόψεις για την ανατροφή των παιδιών τους. Και πολύ συχνά οι διάφορες θεωρίες είναι τόσο αντικρουόμενες μεταξύ τους που πραγματικά περισσότερο μπερδεύουν, παρά εξυπηρετούν τους γονείς.

Αν έπρεπε, όμως, να καταλήγαμε σε πέντε βασικά αξιώματα, τότε μάλλον θα επιλέγαμε τα παρακάτω:

Το παιδί δεν κακομαθαίνει από την πολλή αγάπη. Τα παιδιά δεν γεννιούνται κακομαθημένα, αλλά γίνονται από τον τρόπο πους τους συμπεριφέρονται οι γονείς τους. Ωστόσο κανένα παιδί δεν έγινε κακομαθημένο, επειδή αγαπιόταν πολύ. Μην μπερδεύετε την αγάπη με τα υλικά αγαθά ή την ικανοποίηση κάθε επιθυμίας του παιδιού σας.

Πειθαρχώ σημαίνει διδάσκω. Τα όρια, οι κανόνες, ο διάλογος και γενικά όλοι οι τρόποι που χρησιμοποιούν οι γονείς είναι ή θα πρέπει να είναι μέθοδοι διδασκαλίας. Όταν λέμε ότι πειθαρχούμε ένα παιδί, δεν εννοούμε ότι το τιμωρούμε, του φωνάζουμε ή του ασκούμε οποιουδήποτε είδους βία, αλλά ότι το διδάσκουμε πώς να μάθει να συμπεριφέρεται σωστά.

Διαλέγουμε παιδίατρο με προσοχή. Ο παιδίατρος είναι ο άνθρωπος που θα φροντίζει για την υγεία του παιδιού μας για πολλά χρόνια, γι’ αυτό η επιλογή του δεν πρέπει να είναι βιαστική. Αν, για οποιοδήποτε λόγο δεν είστε ικανοποιημένοι από τον γιατρό σας, αλλάξτε τον χωρίς δεύτερη σκέψη.

Φροντίστε την διατροφή του. Σύμφωνα με έρευνες, η παχυσαρκία θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η γενιά των παιδιών μας με όλα τα σοβαρά θέματα υγείας που αυτή συνεπάγεται. Βάλτε από τώρα τις βάσεις για να μάθουν τα παιδιά να τρέφονται υγιεινά.

Ακολουθήστε τον ένστικτο σας. Μπορεί πολλές φορές οι μανούλες να υπερβάλλουν και να έχουν μερικούς παραλόγους φόβους, ωστόσο είναι αυτές που γνωρίζουν το παιδί τους καλύτερα από κάθε άλλον και μπορούν να καταλάβουν αμέσως αν κάτι δεν πάει καλά. Εμπιστευτείτε το ένστικτο σας για το καλό του παιδιού σας.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP