1η Ημερίδα Μητρικού Θηλασμού από το mitrikosthilasmos.com | Κυριακή 9/10/11

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ για όλους!
Σημ.: Στο τέλος της Ημερίδας θα δοθούν
πιστοποιητικά παρακολούθησης
Το mitrikosthilasmos.com, ο πλέον ενημερωμένος και επιστημονικά τεκμηριωμένος ελληνόφωνος διαδικτυακός τόπος σε θέματα μητρικού θηλασμού και γαλουχίας, στα πλαίσια των δράσεών του για τον εορτασμό της επερχόμενης Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, διοργανώνει την του Ημερίδα για τον μητρικό θηλασμό με θέμα: “Θηλασμός: Η ξεχασμένη μητρική τέχνη” και ελεύθερη είσοδο.

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου “Αττικόν” (Ρίμινι 1, Χαϊδάρι Αττικής) πλήθος έγκριτων Ελλήνων επιστημόνων, διεθνώς Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC και Συμβούλων Θηλασμού του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος - La Leche League Greece (LLLG), θα μιλήσουν στο ευρύτερο κοινό (νέοι γονείς & επαγγελματίας υγείας).

Αναγνωρίζοντας πως οι περισσότερες γυναίκες στην Ελλάδα ξεκινούν να θηλάζουν τα μωρά τους αλλά απογαλακτίζουν πολύ νωρίς, επιχειρούμε να δώσουμε στις γυναίκες (και τις οικογένειες τους), τη δύναμη και την πίστη, πως ο μητρικός θηλασμός είναι μια φυσική διαδικασία που με αγάπη, υπομονή, επιμονή και την κατάλληλη ενημέρωση και υποστήριξη μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα σε αυτές και τα μωρά τους για σήμερα αλλά και στο μέλλον!

Στόχος είναι και η προτροπή της επιστημονικής κοινότητας στο να στηρίζει τις νέες μητέρες στην τέχνη του θηλασμού και το δικαίωμα της επιλογής για τη διατροφή του παιδιού τους από την πρώτη ώρα!

Καλούμαστε και μέσα από αυτή την ημερίδα να βοηθήσουμε ώστε το αναφαίρετο δικαίωμα των βρεφών στο θηλασμό να ανακτήσει τη θέση που του αξίζει στη διατροφή τους, με την ελπίδα μια μέρα να δούμε μια πιο φιλική προς το θηλασμό Ελλάδα!

Με έντονη κοινωνική ευαισθησία το mitrikosthilasmos.com βρίσκεται σε μια συνεχή δραστηριότητα, πάντα με πίστη στους σκοπούς και τους στόχους του που δεν είναι άλλοι από την προστασία, προώθηση και υποστήριξη του μητρικού θηλασμού, την κατάδειξη της συνεχώς αυξανόμενης εμπορευματοποίησης της βρεφικής διατροφής στην Ελλάδα και της έλλειψης ενημέρωσης για το φυσιολογικό τρόπο διατροφής του παιδιού.
Χορηγoί

 


Μέγα Χορηγοί Επικοινωνίας Διαδικτύου


Χορηγοί Επικοινωνίας Διαδικτύου


Υποστηρικτές

  5 σχόλια :

  Άννα ,  26/9/11 15:05  

  ονομάζομαι Άννα και απλά θα ήθελα να πω σε όλες τις νέες μανούλες ότι δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το θηλαμό.Εγώ θήλαζα το μικρό μου κοριτσάκι μέχρι 28 μηνών.Πολλοί το έβλεπαν σαν κατόρθωμα ,για μένα ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω στο πλάσμα που έφερα στον κόσμο.Θέλει υπόμονή ,αγάπη και τρυφερότητα και όλα τα άλλα έρχονται μόνα τους.Ευχαριστώ πολύ.

  Ανώνυμος ,  27/9/11 23:03  

  Το ονομά μου ειναι Ειρήνη και εχω ενα γλυκο κοριτσακι 6 μηνων!!!!
  Μου αρεσει που θηλαζω ειναι η καθε στιγμη θηλασμού μοναδική... τοσο γλυκιά όμορφη νιώθω οτι ειναι οτι πιο πολύτιμο μπωρώ να δώσω στο παιδίμου..χρειάζετε πολυ υπομονη και επιμονη μεχρι να μάθετε ο ένας τον αλλόν και μετά όλα ερχονταί μονα τους!Δώστε πολύ αγάπη στα παιδιά σας και πολλές αγκαλιές και μην φοβάστε 'οτι θα γίνουν κακομαθημένα μόνο με την αγάπη γινόμαστε καλοί άνθρωποι!!!

  Dimitrios M. Doinakis 5/10/11 01:23  

  Δημοσιεύτηκε στο Blog"Help":
  http://theywantyourhelp.blogspot.com/2011/10/1.html

  και προωθήθηκε σε 220 δημοφιλή ελληνικά Blogs.

  Μητρικός θηλασμός 5/10/11 02:08  

  Ευχαριστούμε!
  Καλή συνέχεια στο χρήσιμο blog σας!

  Η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

  LittleSunday 7/10/11 23:25  

  Μπράβο για αυτή την ενέργεια! Μακάρι να γίνουν κι άλλες τέτοιες κινήσεις! Οι Ελληνίδες μητέρες έχουν μεγάλη ανάγκη για βοήθεια στο θέμα του θηλασμού, μέσα στη γενική ασχετοσύνη και το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα μας! Κι εγώ δυσκολεύτηκα πάρα πολύ, αλλά έψαξα και ενημερώθηκα! Μπράβο σας!

  ___________________________________

  Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

  ___________________________________
  ___________________________________
  ___________________________________
  ___________________________________

  ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

  ___________________________________
  Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
  έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
  Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

  Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

    © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

  Back to TOP