Τι σχέση μπορεί να έχει η μουσική με την καισαρική και τον θηλασμό;

Τι σχέση μπορεί να έχει η μουσική με την καισαρική και τον θηλασμό;

Η μουσική κατά την καισαρική και τη λοχεία ενισχύει την επιτυχία αποκλειστικού θηλασμού;

καισαρικη και θηλασμος

Τι επίδραση μπορεί να έχει το άκουσμα μουσικής από τις μητέρες κατά τη καισαρική τομή και την πρώιμη περίοδο μετά τον τοκετό στα ποσοστά θηλασμού; Αυτό θέλησαν να μελετήσουν οι επιστήμονες του Τομέα Μητρικής-Εμβρυϊκής Ιατρικής από το Τμήμα Μαιευτικής και Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Νοσοκομείο Siriraj του Πανεπιστημίου Mahidol στην Μπανγκόκ Ταϊλάνδης και έκαναν μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμαστική κλινική μελέτη.

Η έρευνα

Ο στόχος αυτής της έρευνας η οποία δημοσιεύτηκε στο Breastfeeding Medicine στις 11 Ιανουαρίου 2021, ήταν να μελετήσει τον ρόλο της μουσικής ακρόασης από τις μητέρες κατά τη καισαρική τομή και την περίοδο μετά τον τοκετό για να επιτευχθεί αποκλειστικός θηλασμός τους πρώτους 6 μήνες.

Στην έρευνα μελετήθηκαν συνολικά 185 έγκυες γυναίκες, οι οποίες βρίσκονταν τουλάχιστον στην 37η εβδομάδα κύησης και οι οποίες προγραμματίστηκαν για καισαρική τομή. Τυχαιοποιήθηκαν σε τρεις ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των εγκύων γυναικών που δεν άκουσαν μουσική (Ομάδα 1), άκουσαν μουσική κατά τη καισαρική τομή (Ομάδα 2) και άκουσαν μουσική κατά τη καισαρική τομή και στο δωμάτιο μετά τον τοκετό για τις πρώτες 2 ημέρες (Ομάδα 3). Τα αποτελέσματα του θηλασμού και των τριών ομάδων παρακολουθήθηκαν στις 7 ημέρες, 14 ημέρες και στη συνέχεια στους 1, 2, 3 και 6 μήνες.

Τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα της έρευνας

Η επιτυχία στον αποκλειστικό θηλασμό μεταξύ των ομάδων 1, 2 και 3 και των ομάδων 1 και 2 + 3 δεν ήταν διαφορετικά σε κάθε περίοδο γαλουχίας (7 ημέρες – 6 μήνες). Από την ανάλυση υποομάδων, οι μητέρες που άκουγαν μουσική σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο είχαν μεγαλύτερη επιτυχία στον αποκλειστικό θηλασμό από αυτές σε έναν κοινό θάλαμο. Οι μητέρες που άκουσαν μουσική και είχαν εισόδημα <20.000 μπατ, εκπαιδευτικό επίπεδο χαμηλότερο από το πανεπιστήμιο, σχεδίαζαν την εγκυμοσύνη, είχαν την πρώτη εγκυμοσύνη και έμειναν σε ιδιωτικό δωμάτιο είχαν πιο επιτυχημένο αποκλειστικό θηλασμό σε περίοδο 6 μηνών από τις μητέρες που δεν άκουσαν μουσική και η διαφορά ήταν στατιστικά σημαντική.

Η μουσική ακρόαση από μητέρες κατά τη καισαρική τομή και στο πρώτο διάστημα μετά τον τοκετό δεν ενίσχυσε τον αποκλειστικό θηλασμό κατά τους πρώτους 6 μήνες της μεταγεννητικής περιόδου. Ωστόσο, από την ανάλυση υποομάδων, οι μητέρες που άκουγαν μουσική σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο είχαν μεγαλύτερη επιτυχία στον αποκλειστικό θηλασμό από αυτές σε έναν κοινό θάλαμο.

Λεπτομέρειες της μελέτης δείτε |> εδώ

~ Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του άρθρου χωρίς άδεια ~

Μετάφραση: Μαρία Παπαποστόλου,
Μέντορας Θηλασμού & Μητρότητας,
Ιδρύτρια mitrikosthilasmos.com

Επιμέλεια: mitrikosthilasmos Team

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *