Να απέχω και από τα κατσικίσια προϊόντα λόγω αλλεργίας του μωρού;

Να απέχω και από τα κατσικίσια προϊόντα λόγω αλλεργίας του μωρού;

Το μωράκι μου έχει στη πάνα της ελάχιστο αίμα σαν πολύ μικρή τρίχα, δεν έχει σε κάθε κένωση αλλά μέρα πάρα μέρα θα έλεγα. Της έκανα Mayer κοπράνων και βγήκε θετική. 

Με συνεννόηση με τη παιδίατρό μου είπαμε να κάνουμε απόχη από τα γαλακτοκομικά για 15 μέρες. Μπορείτε παρακαλώ να μου αν μπορώ να πίνω κατσικίσιο γάλα και κρέας του εμπορίου; 

Ευχαριστώ πολύ.

Ακριβή, Ιωάννινα

22/12/2017
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Θεοδώρα Σπηλιωτοπούλου Παιδίατρος-Νεογνολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Υπάρχουν διάφορες αιτίες για τις οποίες μπορεί να εμφανίσει ένα μωρό αίμα στις κενώσεις του.
Μία από τις συχνότερες αιτίες στα θηλάζοντα βρέφη είναι όντως η αλλεργία στα γαλακτοκομικά προϊόντα που καταναλώνει η μητέρα.

Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να τα αποφύγετε, για περίπου ένα μήνα και να δείτε την ανταπόκριση του μωρού σας. Θα πρέπει να κοιτάτε τις συσκευασίες των προϊόντων και να αποφεύγετε όλα όσα μπορεί να περιέχουν πρωτεΐνη γάλακτος.

Καλό είναι να μην καταναλώνετε ούτε κατσικίσιο γάλα γιατί πολλές φορές δημιουργούνται διασταυρούμενες αντιδράσεις. Έτσι το μωρό σας μπορεί να εμφανίσει αίμα και μετά την κατανάλωση από εσάς κατσικίσιου γάλακτος ή άλλου προϊόντος.

Μην ξεχάσετε επίσης, να λάβετε συμπλήρωμα ασβεστίου για όσο καιρό διαρκέσει η δίαιτα σας.

Ανάλογα με την ανταπόκριση του παιδιού σας, θα συνεννοηθείτε με την παιδίατρό σας για το πότε θα κάνετε επανεισαγωγή των προϊόντων αυτών στη διατροφή σας.

Σχετικά άρθρα:

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *