Το μωρό αρνείται το κρεβάτι του και κοιμάται μόνο στο στήθος! Τι να κάνω;

Το μωρό αρνείται το κρεβάτι του και κοιμάται μόνο στο στήθος! Τι να κάνω;

Καινούργια μανούλα και εγώ, με 20 ημερών κοριτσάκι που αρνείται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και νύχτας να κοιμηθεί στο κρεβατάκι της και κοιμάται μόνο στο στήθος μετά από κάθε θηλασμό.

Το βράδυ ειδικά, θα πρέπει να πάει και 4 το ξημέρωμα για να κοιμηθεί στο κρεβατάκι της και αυτό μόνο αν την έχει πάρει ολοκληρωτικά ο ύπνος στο στήθος. Πώς μπορώ να το περιορίσω; Γιατί δεν κοιμάμαι καθόλου κατά την διάρκεια της ημέρας και πλέον και της νύχτας… 

Πώς γίνεται να την κάνω να της αρέσει στο κρεβάτι της; Η πιπίλα είναι λύση;

Σταυρούλα, Πειραιάς

18/7/2017
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Δέσποινα Τσακίρη, Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Γεια σου και συγχαρητήρια που θηλάζεις!

Είναι πολύ φυσιολογικό και αναμενόμενο, το 20 ημερών μωράκι σου, να θέλει να κοιμάται στην αγκαλιά σου: φοβάται και θέλει τη μαμά της! Είναι γενετικά προγραμματισμένη να κλαίει όταν αποχωρίζεται τη μαμά της, διότι αυτό αποτελεί μηχανισμό επιβίωσης για τα απροστάτευτα βρέφη από την εποχή των σπηλαίων!

Μετά τους 2 μήνες, όταν και θα αρχίσει ο εγκέφαλός της να παράγει μελατονίνη (την ορμόνη του ύπνου), θα αρχίσει να κοιμάται λίγο περισσότερο τη νύχτα (αν είσαι τυχερή, ίσως και 4-5 ώρες).

Μέχρι τότε, να την κοιμίζεις εσύ κανονικά θηλάζοντας, και μην ξεχνάς ότι οι διεθνείς οδηγίες αναφέρουν πως το co-sleeping, το να κοιμάσαι δηλαδή με το μωρό σου στο ίδιο δωμάτιο, μειώνει τον κίνδυνο για το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Την ημέρα θα σου πρότεινα να κοιμάσαι κι εσύ όταν κοιμάται το μωρό σου, για να ξεκουράζεσαι. Όλα θα πάρουν το δρόμο τους σιγά σιγά, θα δεις.


Σχετικά άρθρα:

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *