Τι να κάνω για τις επίμονες πράσινες κενώσεις του μωρού;

Τι να κάνω για τις επίμονες πράσινες κενώσεις του μωρού;

Το μωρό μου είναι 2,5 μηνών, εδώ και τρεις εβδομάδες οι κενώσεις του είναι πράσινες και περιέχουν βλέννα. 

Μερικές ημέρες αφού ξεκίνησε όλο αυτό στείλαμε πανάκι για καλλιέργεια. Έδειξε λοίμωξη με χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο. Μετά από λήψη για μια εβδομάδα προβιοτικών η επανάληψη της καλλιέργειας ήταν καθαρή. 

Αφού συνέχισε τις πράσινες κενώσεις ξαναστείλαμε πανάκι για έλεγχο δυσανεξίας στη λακτόζη. Βρέθηκαν 7,5 mg/υποδεκάλιτρο αν και το μωρό δεν έδειξε ποτέ ανήσυχο ή να έχει κολικούς. Προσθέσαμε ένζυμο λακτάση πριν από κάθε γεύμα. Καμία αλλαγή ούτε στο χρώμα, ούτε και στην υφή των κενώσεων. 

Να αναφέρω πως τα κόπρανα της ήταν αρχικά κίτρινα πλούσια σε άπεπτα στοιχεία. Για μία ημέρα έγιναν κίτρινα πιο ρευστά χωρίς άπεπτα στοιχεία, και μετά πρασίνισαν. Από τη στιγμή που πρασίνισαν είναι διαρροϊκά χωρίς στερεά μέσα. 

Ξεκίνησα εδώ και δυο εβδομάδες απόχη από γαλακτοκομικά αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Ζητώ απεγνωσμένα τα φώτα σας. 

Μαρία, Κύπρος

13/7/2017
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου, Παιδίατρος MB ChB MRCPCH, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή Μαρία,
Το ερώτημα είναι αν το μωρό σου βάζει βάρος κανονικά και αν έχει πόνους.

Αν βάζει κανονικά βάρος, δεν έχει πόνους, δεν έχει αίμα στα κόπρανα, είναι χαρούμενο και αναπτύσσεται κανονικά και τα κόπρανα δεν βελτιώνονται με απόλυτη αποχή από τα γαλακτοκομικά τότε ίσως να μην χρειάζεται να κάνετε τίποτα.

Αν δεν βελτιωθεί σε 3 βδομάδες σταματάς την δίαιτα. Να προσπαθείς κάθε φορά να αδειάζει καλά το ένα στήθος πριν θηλάσει και από το άλλο.

Καλή επιτυχία

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *