Θηλασμός μέσα στη βουλή της Αυστραλίας

Θηλασμός μέσα στη βουλή της Αυστραλίας

Χρειαζόμαστε γυναίκες και γονείς στη βουλή!

Η πρώτη πολιτικός που θήλασε το μωρό της μέσα στη βουλή της Αυστραλίας είναι η γερουσιαστής Λαρίσα Γουότερς. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, η Γουότερς έβαλε στο στήθος της τη δύο μηνών κόρη της Άλια Τζόι, όταν εκείνη πείνασε. 


Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Αυστραλίας ακολούθησε το παράδειγμα της Γερουσίας επιτρέποντας το θηλασμό κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, αλλά καμία πολιτικός δεν το είχε κάνει μέχρι τώρα.

«Χρειαζόμαστε γυναίκες και γονείς στη βουλή» έγραψε η Γουότερς στο Facebook. «Και χρειαζόμαστε περισσότερους φιλικούς προς την οικογένεια και ευέλικτους χώρους εργασίας, και προσβάσιμη φροντίδα για τα παιδιά όλων».

Η γερουσιαστής Κέιτι Γκάλαχερ τόνισε πως άξιζε να σταθεί κανείς στη στιγμή αυτή. «Οι γυναίκες το κάνουν εδώ και καιρό σε κοινοβούλια σε όλο τον κόσμο» δήλωσε στο Sky News Australia. «Οι γυναίκες θα συνεχίσουν να κάνουν παιδιά κι αν θέλουν να συνεχίζουν να εργάζονται και να φροντίζουν το παιδί τους, η πραγματικότητα είναι πως θα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο για αυτό».

Μέχρι πέρσι, στη Βουλή των Αντιπροσώπων οι πολιτικοί επιτρεπόταν να πάρουν τα μωρά τους μόνο μέσα στα γραφεία του κοινοβουλίου ή τους κοινόχρηστους χώρους.

Στη Γερουσία όμως ο θηλασμός επιτρέπεται από το 2003.

Δημοσίευση: 17/5/2017
ΠΗΓΗ: newsbeast.gr
    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *