Το μωρό μου έχει το στήθος πιπίλα. Πώς μπορώ να το βάλω σε πρόγραμμα;

Το μωρό μου έχει το στήθος πιπίλα. Πώς μπορώ να το βάλω σε πρόγραμμα;

 

Το μωρό μου (33 ημερών) έχει το στήθος πιπίλα! Κλαίει και όταν το βάζω στο στήθος ηρεμεί, χωρίς πάντα να τρώει, απλά πιπιλάει, με αποτέλεσμα να κοιμάται πάνω μου και όταν το αφήνω στην κούνια να ξυπνάει. Από βάρος πάμε καλά, πήρε 1,5 σχεδόν κιλό σε ένα μήνα.

Μου λένε να δώσω πιπίλα και να το βάλω σε relax ή να το αφήσω να κλαίει μέχρι να κουραστεί για να μη το κακομάθω και δεν ξεκολλάει από πάνω μου…Πώς μπορώ να το βάλω σε πρόγραμμα; Θα χάσω τον θηλασμό αν δώσω πιπίλα μετά το 40ημερο;

Ευαγγελία, Θεσσαλονίκη
26/5/2017
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Θεοδώρα Σπηλιωτοπούλου Παιδίατρος-Νεογνολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Τον πρώτο καιρό ο θηλασμός μπορεί να είναι όντως και κουραστικός και συνεχής! Και είναι απόλυτα φυσικό για ένα μωρό τόσο μικρό να θέλει να είναι συνέχεια με τη μαμά του…Συνήθως μεγαλώνοντας αραιώνει ο θηλασμός, ωριμάζει και το μωρό και μπορεί να κοιμάται περισσότερο μόνο του, αλλά και να χαλαρώνει και να παίζει, χωρίς να έχει την ανάγκη να είναι συνέχεια πάνω στη μαμά του.

Επειδή βέβαια αυτό μπορεί να αργήσει κάποιους μήνες κι εσείς καλό είναι μέχρι τότε να μην έχετε εξαντληθεί εντελώς, μπορείτε να δοκιμάσετε να θηλάζετε την κόρη σας όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά σε κάθε θηλασμό, έτσι ώστε να είστε σίγουρη ότι έχει χορτάσει προτού τη βάλετε για ύπνο ή προτού την αφήσετε στο relax.

Όσον αφορά την πιπίλα -αν αποφασίσετε να τη δώσετε- μπορείτε να τη δοκιμάσετε, εφόσον απ΄ότι φαίνεται δεν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με την παραγωγή γάλακτος και τον μητρικό θηλασμό. Συνήθως αυτό γίνεται στις 40 περίπου μέρες.

Μπορείτε βέβαια να δοκιμάσετε και το μάρσιπο με το οποίο και το παιδί σας θα είναι ευχαριστημένο και εσείς θα έχετε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.

Είναι σημαντικό να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας πόσο μεγάλη προσφορά είναι ο μητρικός θηλασμός για το μωρό σας αλλά και για σας.

Ο καιρός περνάει τόσο γρήγορα, τα παιδιά μεγαλώνουν τόσο πολύ, που πριν το καταλάβουμε παρακαλάμε το έφηβο παιδί μας για μια… αγκαλιά!

Σχετικά άρθρα:

Στείλτε νέο ερώτημα
προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *