ΗΜΕΡΙΔΑ: Τα δικαιώματα των γυναικών κατά την αναπαραγωγική περίοδο

ΗΜΕΡΙΔΑ: Τα δικαιώματα των γυναικών κατά την αναπαραγωγική περίοδο

Από το ENCA Hellas στα πλαίσια της Διεθνούς Εβδομάδας για τον Σεβασμό στη Γέννα


Το Ελληνικό Δίκτυο για τον Σεβασμό στη Γέννα, ENCA Hellas (μέλος του European Network of Childbirth Associations (ENCA)) διοργανώνει ημερίδα σχετική με τα δικαιώματα των γυναικών στην Ελλάδα κατά την αναπαραγωγική περίοδο.


Το ENCA Hellas  αποτελεί μια πρωτοβουλία ευαισθητοποιημένων πολιτών, φορέων και οργανισμών που δικτυώνονται, με στόχο τη βελτίωση της περιγεννητικής φροντίδας στη χώρα μας, και εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οργανισμών για τον τοκετό ENCA.

Η Ημερίδα διοργανώνεται υπό την Αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου στα πλαίσια της Διεθνούς Εβδομάδας για τον Σεβασμό στη Γέννα (International Week for Respecting Childbirth IWRC) και θα συμμετέχουν και προσκεκλημένοι / προσκεκλημένες από σχετικούς χώρους της Ελλάδας και του εξωτερικού. Δείτε το πρόγραμμα της Ημερίδας εδώ.
Χορηγός Επικοινωνίας: mitrikosthilasmos.com

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Μαΐου 2017, στις 17:00, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά.

Το θέμα της φετινής εβδομάδας είναι «40 εβδομάδες; Ο τοκετός έρχεται στην ώρα του, δεν προγραμματίζεται» και οι ημερομηνίες διεξαγωγής της είναι 15-21 Μαΐου.

Στις εκδηλώσεις της φετινής Εβδομάδας για τον Σεβασμό στη Γέννα θα συμμετάσχει και η Βρετανίδα εισηγήτρια Beverley Beech, επίτιμη πρόεδρος του οργανισμού AIMS (Association for Improvement of Maternity Services http://www.aims.org.uk/) που θα μιλήσει στην ημερίδα για τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέσα στις τελευταίες δεκαετίες στη Μ. Βρετανία στον χώρο των δικαιωμάτων των γυναικών.

H κυρία Beverley Lawrence Beech, πρωτοπόρο στην καμπάνια AIMS, ξεκίνησε πριν από πενήντα χρόνια στην Αγγλία με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών τοκετού και μητρότητας και την απο-ιατρικοποίηση της γέννας. Η κυρία Beech είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων που αναφέρονται στη διαδικασία του τοκετού και της φυσικής γέννας, ερευνήτρια, ομιλήτρια σε όλον τον κόσμο πάνω σε θέματα του τοκετού και της ιατρικοποίησής του και επικεφαλής του AIMS, με ενεργή δράση για την αναβάθμιση της ποιότητας της γέννας στην Αγγλία και την Ιρλανδία. Έρχεται στην Ελλάδα σαν επίσημη προσκεκλημένη του Ελληνικού Δικτύου για τον Σεβασμό στη Γέννα ENCAHellas.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Σχετικά με το ENCA: http://www.enca.info/
Σχετικά με τη Διεθνή Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα και το ENCA Hellas: www.encahellas.eu

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *