Παλινδρόμηση βρέφους και προτίμηση στο ένα στήθος

Παλινδρόμηση βρέφους και προτίμηση στο ένα στήθος

Το 3,5 μηνών κοριτσάκι μου που θηλάζει αποκλειστικά, έχει παλινδρόμηση και όταν προσπαθεί να φάει κλαίει και τεντώνεται προς τα πίσω σαν τόξο. Αυτό γίνεται τις τελευταίες 3 βδομάδες περίπου.

Τις τελευταίες μέρες παρόλο που κλαίει και πονάει δέχεται να φάει μόνο από το δεξί μαστό. Όταν προσπαθήσω να τις δώσω το αριστερό στήθος, κλαίει ακόμα πιο έντονα. Η μόνη ώρα της ημέρας που δέχεται το αριστερό στήθος είναι το βράδυ μετά το μπάνιο και όταν ξυπνάει το βράδυ για να φάει.Τι επιπτώσεις θα έχει η πιο πάνω κατάσταση στην παραγωγή γάλακτος; Το αριστερό μου στήθος παρόλο που δεν αδειάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν το νιώθω πετρωμένο και βαρύ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αγγελίνα, Λεμεσός

 

25/1/17
Απαντά o επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Εμμανουήλ Σταματίου, Παιδίατρος, Πιστοποιημένος Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Η ανάπτυξη του μωρού σας (σύμφωνα με τα συμπληρωματικά στοιχεία που μας δώσατε) είναι απόλυτα φυσιολογική.

Πιθανόν το αριστερό σας στήθος να έχει μικρότερη ροή ή καθυστερημένο αντανακλαστικό ροής και εφόσον το μωρό σας όταν πεινά δεν ικανοποιείται άμεσα, απομακρύνεται από το στήθος εκνευρισμένο.

Δοκιμάστε να το τοποθετείτε πρώτα στο δεξιό στήθος και μόλις μισοχορτάσει μετακυλίστε το στο αριστερό, στο οποίο ήδη θα έχει ξεκινήσει το αντανακλαστικό ροής. Στο στήθος αυτό ασκείτε ταυτόχρονα συμπίεση για να αυξηθεί η ροή.

Επίσης μπορείτε να κάνετε αντλήσεις στο αριστερό, ταυτόχρονα με το θηλασμό ή αμέσως μετά ή ανάμεσα στα γεύματα. Δοκιμάστε διαφορετικές θέσεις θηλασμού. Προσφέρετε το αριστερό εν κινήσει, μετά το μπάνιο και όταν είναι μισοκοιμισμένο το μωρό.

Αποφεύγουμε τη χρήση πιπίλας και ενθαρρύνουμε το μωρό να ανακουφίζεται στο αριστερό στήθος όταν δεν θηλάζει για να διεγείρεται η παραγωγή του γάλακτος με το θήλασμα.

Με τις τεχνικές αυτές συντηρούμε την παραγωγή έτσι ώστε όταν η παλινδρόμηση βελτιωθεί, να συνεχίζεται ο θηλασμός απρόσκοπτα και χωρίς περιορισμούς από τα δύο στήθη.

Ακόμη και αν η προσπάθειά σας δεν ευοδοθεί, η επιτυχία του θηλασμού θα είναι εξασφαλισμένη, με την παραγωγή στο δεξιό στήθος να αυξάνεται εφόσον θα αδειάζει συχνότερα και πιο αποτελεσματικά από το μωρό και στο αριστερό στήθος με τους λιγότερους θηλασμούς να συντηρείται αλλά με μικρότερο ρυθμό.

Καλή επιτυχία

Στείλτε νέο ερώτημα
προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

 

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *