Γιατί τα νεογέννητα κλαίνε χωρίς δάκρυα;

Γιατί τα νεογέννητα κλαίνε χωρίς δάκρυα;

Tο φαινόμενο «κλάμα χωρίς δάκρυα»

 

Ιατρικά έχει αποδειχθεί ότι τα μωρά γεννιούνται συνήθως με πρησμένα μάτια λόγω της φυσικής πίεσης που υφίστανται κατά τη διάρκεια του τοκετού. Αυτό υποχωρεί σε λίγες μέρες ενώ όταν αρχίσει να κλαίει θα διαπιστώσετε ότι δεν δακρύζει.

Τα πρώτα δάκρυα αρχίζουν να παράγονται μετά από μερικές εβδομάδες ή ακόμα και μήνες και το φαινόμενο λέγεται «κλάμα χωρίς δάκρυα».

Αυτό συμβαίνει σε πολλά μωρά και έχει εξήγηση καθώς στην αρχή, οι δακρυγόνοι αδένες, που βρίσκονται στην εξωτερική πλευρά κάθε ματιού και παράγουν τα δάκρυα, παράγουν υγρό αρκετό μόνο για να διατηρείται ο βολβός του ματιού υγρός.

Μπορεί όμως να είναι βουλωμένος ο ρινοδακρυϊκός πόρος, κάτι που για να το αντιμετωπίσετε θα πρέπει να κάνετε απαλό μασάζ στη βάση της μύτης του μωρού σας, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του παιδιάτρου.

Επιπλέον χρειάζεται πολύ προσοχή, καθώς το κλάμα με ή χωρίς δάκρυα μπορεί ενίοτε να αποτελεί σημάδι αφυδάτωσης στα βρέφη οπότε θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τον παιδίατρο σας.

Δημοσίευση: 21/12/2016
ΠΗΓΗ: juniorsclub.gr
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *