Πήρα χάπι για να κόψω το γάλα αλλά το μετάνιωσα. Κάνει να ξαναθηλάσω;

Πήρα χάπι για να κόψω το γάλα αλλά το μετάνιωσα. Κάνει να ξαναθηλάσω;

 

Γεια, είμαι 16 χρονών και γέννησα φέτος. Θα πάω σχολείο και έτσι προσπαθώ να κόψω το γάλα. Πήρα ένα ολόκληρο dostinex και ένα μισό το βράδυ… και μου είπαν για 3 ημέρες να δέσω το στήθος μου.
Το κακό είναι ότι το μετάνιωσα και  δεν ξέρω αν μπορώ να ξανακάνω κάτι. Δεν έχει φύγει ακόμα… το γάλα, αλλά, κάνει να το ξαναθηλάσω; Εάν ξελύσω το στήθος και αν δεν πιω το χάπι; γίνεται;
Κατερίνα, Αθήνα
15/9/2016
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Θεοδώρα Σπηλιωτοπούλου Παιδίατρος-Νεογνολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Να σας ζήσει το μωράκι σας!Μπορεί να έχετε ακούσει ότι παρόλο που πήρατε το dostinex, μπορείτε να συνεχίσετε να θηλάζετε και το γάλα σας θα επανέλθει. Αυτό πιθανότατα ισχύει, αλλά το φάρμακο αυτό δε θεωρείται ασφαλές για το μωρό σας. Θα πρέπει να περάσουν 15 μέρες από τη λήψη του τελευταίου χαπιού για να μπορείτε να ξαναδώσετε το γάλα σας στο παιδί σας.

Μπορείτε ωστόσο να συντηρήσετε και να αυξήσετε ακόμη την παραγωγή του γάλακτός σας με αντλήσεις και όταν περάσει το απαιτούμενο διάστημα, να ξαναβάλετε το μωρό σας στο στήθος.

Καλή συνέχεια σε ότι αποφασίσετε να κάνετε και καλή αρχή στο σχολείο σας!

Σχετικά άρθρα:

Στείλτε νέο ερώτημα
προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *