Το μωρό πλέον μείωσε το χρόνο θηλασμού. Είναι φυσιολογικό;

Το μωρό πλέον μείωσε το χρόνο θηλασμού. Είναι φυσιολογικό;

Ο μικρός μου είναι 33 ημερών, τον θηλάζω αποκλειστικά από την ημέρα που γεννήθηκε. Όλο αυτό το διάστημα έτρωγε 20 λεπτά και από τα 2 στήθη συνολικά. Την τελευταία εβδομάδα όμως άρχισε να τρώει μόνο 10 λεπτά από το ένα στήθος και μετά τον παίρνει ο ύπνος.

Όσες φορές τον έβαλα να ρευτεί και μετά να τον βάλω και στο άλλο στήθος δεν έφαγε καθόλου. Επίσης όσες φορές τον πίεσα να φάει λίγο παραπάνω μου έβγαζε το γάλα ή έπαιρνε το στήθος και μετά από λίγο άρχιζε να κλαίει. 

Προσπαθώ να καταλάβω αν αυτό είναι φυσιολογικό καθώς βρέχει πολλές πάνες, κάνει πολλές φορές κακά και όταν σταματάει να θηλάζει το στήθος μου φαίνεται ότι έχει αδειάσει. Επίσης ποτέ δε μου ζητάει να φάει πριν τις 2- 3 ώρες.

Ειρήνη, Λάρισα

3/6/2016
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Αναστασία Μάρκου Μαία, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή Ειρήνη,
Να σου ζήσει το μωράκι σου! Συγχαρητήρια για τις επιλογές και την προσπάθειά σου που φαίνεται να ανταμείβεται με τον καλύτερο τρόπο.

Όπως μου αναφέρεις το μωράκι σου είναι 33 ημερών πράγμα το οποίο σημαίνει ότι είστε μια ανάσα από την φάση όπου η γαλουχία σου εδραιώνεται. Κάτι τέτοιο  σημαίνει πως γαλακτοφορία σου σταθεροποιείται και κατ’ επέκταση αυτό έχει αντίκτυπο και στο μωράκι σου.

Εφόσον μου αναφέρεις πως παρόλο που έχει μειώσει το χρόνο θηλασμού, συνεχίζει και κάνει εξίσου αρκετές  πάνες σε σχέση με πριν, νομίζω πως δε θα έπρεπε να ανησυχείς.

Μην πιέζεις το μωράκι σου να φάει περισσότερο αφού και το ίδιο το παιδί σου δείχνει πως το παραπάνω γαλατάκι  του προκαλεί  αναγωγές. Άφησε τον να σου δείχνει τα σημάδια πείνας μόνος του και φρόντισε να ενισχύσεις την επαφή δέρμα με δέρμα για να τον κρατάς χαλαρό αλλά και σε εγρήγορση στη περίπτωση που πεινάει .

Εάν φυσικά κάτι αλλάξει και αρχίσει να δίνει σημάδια πως δε σιτίζεται καλά (λιγότερες πάνες, αφυδατωμένο δέρμα, υποτονία) θα πρέπει να έρθεις σε επαφή με έναν επαγγελματία υγείας για περαιτέρω καθοδήγηση.

Σου εύχομαι ολόψυχα καλούς θηλασμούς και λιγότερο στρες!

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *