Τελευταία θηλάζει λιγότερη ώρα και ανησυχώ για την πρόσληψη βάρους του

Τελευταία θηλάζει λιγότερη ώρα και ανησυχώ για την πρόσληψη βάρους του

Έχω ένα μπέμπη 15 ημερών και ενώ στην αρχή θήλαζε μισή ώρα και λίγο παραπάνω τις τελευταίες 3-4 ημέρες δε θηλάζει παραπάνω από 10-15 λεπτά και κατευθείαν τον παίρνει ο ύπνος και δε ξυπνάει εύκολα.

Πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ; Πώς θα είμαι σίγουρη ότι χορταίνει και ότι παίρνει βάρος κανονικά;

Αθηνά, Βόλος

16/3/2016
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Αναστασία Μάρκου Μαία, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή Αθηνά,
Χρόνια πολλά και καλή σαρακοστή. Να σου ζήσει ο μπέμπης και σου εύχομαι ότι καλύτερο για το μέλλον!

Συγχαρητήρια για την επιλογή σου ως προς τον αποκλειστικό θηλασμό. Μια μητέρα ενημερωμένη και υπεύθυνα αποφασισμένη αξίζει το μπράβο όλων.

Μέσα από τις -συμπληρωματικές- πληροφορίες που λαμβάνω για εσένα βλέπω πως το μωράκι σου έχασε ελάχιστο βάρος μέσα στην κλινική. Γνωρίζεις εάν του έδωσαν φόρμουλα από την κλινική;

Εάν το μωρό σου κάνει πάνω από 7 πάνες τη μέρα, δείχνει ζωηρό και κοιμάται ήρεμα ανάμεσα στα γεύματα, σου δείχνει πως μάλλον βρίσκεστε σε καλό δρόμο.

Ακόμη και από αυτή την ηλικία υπάρχουν βρεφάκια που θηλάζουν όση ώρα αναφέρεις και έχουν καλή πρόσληψη βάρους. Σε κάθε περίπτωση όμως ο τελικός κριτής είναι η ζυγαριά. Είναι σημαντικό μέσα στις επόμενες ημέρες να επισκεφθείτε έναν παιδίατρο για να διαπιστώσετε την εξέλιξη της ανάπτυξής του.

Όλα τα υπόλοιπα σημάδια μας βοηθούν κατά προσέγγιση να καταλάβουμε σε τι δρόμο βρισκόμαστε. Η πλήρης διάγνωση μπορεί να επιτευχθεί μόνο κατόπιν εξέτασης από ειδικό υγείας.

Εύχομαι καλούς θηλασμούς και πολύ υπομονή!

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *