Γαλακτοζαιμία και θηλασμός

Το μωρό μου είναι 33 ημερών και σήμερα κάναμε επαναληπτικές εξετάσεις για γαλακτοζαιμία γιατί το αποτέλεσμα από τις πρώτες εξετάσεις ήταν οριακό/αμφίβολο. Δεν έχουμε κάποιο εμφανές σύμπτωμα εκτός από το ότι μετά τον θηλασμό βγάζει γάλα κάποιες φορές λίγο κάποιες αρκετό.

Θα ήθελα να μου πείτε τα συμπτώματα, αν είναι κάτι πολύ σοβαρό σε περίπτωση που το έχει. Βάρος παίρνει κανονικά αν και μετά τον θηλασμό βγάζει γάλα και δε ξυπνάει πριν τις δυόμιση ώρες.


Κατερινα, Θεσσαλονικη

26/1/2016
Απαντά η Βασιλική Δανηλάτου, Ιατρός Αιματολόγος MD, PhD, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Επιμελήτρια Β’ Αιμοδοσίας ΒΓΝΗ, Συνεργαζόμενη Ερευνήτρια ΙΜΒΒ, ΙΤΕ | www.lactation.gr

Θα πρέπει να διευκρινιστεί αν όντως το παιδί έχει γαλακτοζαιμία γιατί θα μπορούσε να πρόκειται για ψευδώς θετικά αποτελέσματα.

Πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο νόσημα. Τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν τις πρώτες εβδομάδες ζωής, με ανεπαρκή πρόσληψη βάρους, εμέτους, ίκτερο, λήθαργο.

Αν όντως η διάγνωση επιβεβαιωθεί τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε ειδικό παιδιατρικό νοσοκομείο που ασχολείται με μεταβολικά νοσήματα. Στις περιπτώσεις αυτές συνήθως ο θηλασμός διακόπτεται και χορηγείται ειδικό γάλα.

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *