Τι κάνουμε όταν το νεογνό αρνείται το στήθος και δεν θηλάζει;

Τι κάνουμε όταν το νεογνό αρνείται το στήθος και δεν θηλάζει;

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τη βοήθεια που δίνετε.

Έχω ένα μωράκι 16 ημερών το οποίο δεν θέλει με τίποτα να πιάσει το στήθος για να θηλάσει.

Στο νοσοκομείο οι μαίες μου είπαν ότι έχω επίπεδες θηλές και θα είναι δύσκολο. Επίσης επειδή είχε χαμηλές τιμές στο σάκχαρο η παιδίατρος στο νοσοκομείο με τρομοκράτησε και με ανάγκασε να της δώσω ξένο γάλα.

Επειδή έχω γάλα αρκετό, περίπου 650ml/ημέρα, αναγκάζομαι και το βγάζω με το θήλαστρο, έχω νοικιάσει ένα νοσοκομειακό. Θέλω πάρα πολύ να θηλάσω! Tι πρέπει να κάνω;

Γεωργία, Κατερίνη

22/10/2015
Απαντά η η Χρυσή ΚαλοπίσηΜαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή Γεωργία,
να σου ζήσει η κόρη σου.

Δεν είναι σπάνιο να βλέπουμε μωρά τα οποία δυσκολεύονται να θηλάσουν τις πρώτες μέρες. Υπάρχει συνήθως κάποιος λόγος που συμβαίνει αυτό.

Μπορεί το μωρό να είναι επηρεασμένο από τον τοκετό αν ήταν εργώδης ή αν έγιναν επεμβάσεις όπως χρήση βεντούζας. Ακόμη ανατομικές διαφοροποιήσεις στο στόμα του νεογνού (βραχύς χαλινός γλώσσας, θολωτή υπερώα κλπ.) μπορεί να δυσχεραίνουν την προσκόλληση στο μαστό.

Προσπάθησε να βάζεις το μωρό σου να θηλάζει σε κάθε γεύμα όταν επιδεικνύει τα πρώτα σημάδια πείνας (πριν ξεκινήσει να κλαίει) και αν αρνείται, πρόσφερε μια μικρή ποσότητα από το αντλημένο γάλα σου για να ηρεμήσει και προσπάθησε πάλι. Τα μωρά είναι πιο συνεργάσιμα τη νύχτα όποτε θυμήσου να προσπαθείς και τη νύχτα.

Μια στάση θηλασμού που φαίνεται να αποδίδει στα μωρά που δυσκολεύονται να θηλάσουν είναι γνωστή ως biological nurturing και μπορείς να βρεις πληθώρα εικόνων στο διαδίκτυο για να τη δοκιμάσεις.

Θα πρότεινα να ζητήσεις και μια εκτίμηση από έναν επαγγελματία υγείας που ασχολείται με το θηλασμό, προκειμένου να σας δει από κοντά και να εντοπίσει την αιτία της άρνησης.

Να θυμάσαι πως όλα τα μωρά θέλουν να θηλάσουν και πως όταν η κόρη σου αρνείται το μαστό, δεν απορρίπτει εσένα, απλά χρειάζεται λίγη περισσότερη βοήθεια.

Συνέχισε τις αντλήσεις σου για να διατηρήσεις την παραγωγή σου και πιστεύω ότι με την υπομονή σου και με σωστή βοήθεια θα τα καταφέρετε.

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *