Θηλάζω και αισθάνομαι μια υπερβολική κόπωση. Τι βιταμίνες μπορώ να πάρω;

Θηλάζω και αισθάνομαι μια υπερβολική κόπωση. Τι βιταμίνες μπορώ να πάρω;

Καλησπέρα σας. Θηλάζω τον 30 ημερών γιο μου και αισθάνομαι μια υπερβολική κόπωση και νιώθω τις άμυνες του οργανισμού μου να εξασθενούν.

Συχνοί πονοκέφαλοι και διάσπαρτοι πόνοι σε όλο το σώμα δυσκολεύουν τον θηλασμό. (Το μωρό τρώει καλά αλλά λαίμαργα και γρήγορα και κάνει συνέχεια γουλιές βγάζοντας αρκετό γάλα).

Να σημειώσω ότι έχω και ένα μεγαλύτερο γιο επομένως όπως καταλαβαίνετε η κούραση και το στρες διπλασιάζονται…

Από συμπληρώματα παίρνω 1 σίδηρο, 1 ασβέστιο (δεν πίνω καθόλου γάλα) και Τ4 50mg.

Θα ήθελα να ρωτήσω  εάν οι ποσότητες των παραπάνω είναι επαρκής και επίσης τι βιταμίνες συμβατές με το θηλασμό μπορώ να πάρω για να δυναμώσω το ανοσοποιητικό μου αλλά και να ανακτήσω δυνάμεις.

Ευχαριστώ

Ανδριάνα, Πάτρα

18/09/2015
Απαντά η Ιωάννα Κωνσταντοπούλου, Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Παρά τις γουλιές η ανάπτυξη του παιδιού (σύμφωνα με τα συμπληρωματικά στοιχεία που δώσατε) είναι εξαιρετική.

Βιταμίνες θεωρητικά δεν χρειάζεστε. Καλό είναι η διατροφή σας να είναι ισορροπημένη και πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, να ξεκουράζεστε όταν κοιμάται το μωρό, και να μην αναλώνεστε σε οικιακές εργασίες σε αυτή ειδικά την περίοδο κατά την οποία είστε επιφορτισμένη με τον αποκλειστικό θηλασμό του βρέφους και τη φροντίδα του μεγαλύτερου νηπίου.

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *