Παγκόσμια Ημέρα της Μαίας: 5 Μαΐου 2015

Παγκόσμια Ημέρα της Μαίας: 5 Μαΐου 2015

«Μαίες για ένα καλύτερο αύριο» είναι το σλόγκαν του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Μαίας, το οποίο περιλαμβάνει την επίτευξη του στόχου της δημιουργίας ενός φωτεινότερου μέλλοντος για τη γυναίκα, το παιδί και την οικογένεια.

 
Η Παγκόσμια Ημέρα της μαίας, καθιερώθηκε να εορτάζεται από το 1991 κάθε χρόνο στις 5 Μαΐου με απόφαση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας και με Πρωτοβουλία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Μαιών (Ι.C.M).

Ένας από τους στόχους αυτού του εορτασμού, είναι η ενδυνάμωση του μαιευτικού πνεύματος, η συνένωση της φωνής μαιών ως επαγγελματιών υγείας σε όλο τον κόσμο και η γνωστοποίηση και επισήμανση στο ευρύ κοινό του ρόλου και της προσφοράς της μαίας στα μαιευτικά δρώμενα της κάθε κοινωνίας.

Το σύνθημα της Διεθνούς Συνομοσπονδίας μαιών για την καμπάνια του 2010-2015 είναι: «Ο κόσμος χρειάζεται τώρα, περισσότερο από ποτέ, τις Μαίες και τους Μαιευτές», τόσο για τον κόσμο που υποφέρει από έλλειψη υποδομών όπως συμβαίνει στις υποανάπτυκτες χώρες, όσο και για το δυτικό κόσμο, όπου η εμπορευματοποίηση της γέννας και η τυποποίηση των διαδικασιών, στερούν πολλές φορές από τις γυναίκες τη φυσική χαρά ενός σημαντικού γεγονότος.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Μαίας, το ΔΣ του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Αθηνών καλεί όλες τις Μαίες και τους Μαιευτές να συσπειρωθούν, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ενεργούς συμμετοχής τους στην ανάπτυξη μιας υγιούς οικογένειας, υιοθετώντας το σλόγκαν «Μαίες για ένα καλύτερο αύριο» το οποίο περιλαμβάνει την επίτευξη του στόχου της δημιουργίας ενός φωτεινότερου μέλλοντος για τη γυναίκα, το παιδί και την οικογένεια.

Επίσης επισημαίνει: “Οραματιζόμαστε έναν κόσμο καλύτερο και μια κοινωνία όπου η κάθε γυναίκα θα έχει πρόσβαση σε Μαία και Μαιευτή ως το πρόσωπο εκλογής στην παροχή βέλτιστης φροντίδας για την ίδια και την οικογένειά της. Έτσι επιτυγχάνεται μείωση των Καισαρικών Τομών και προαγωγή του Μητρικού Θηλασμού. Το δικαίωμα της επιλογής της γυναίκας για τον τοκετό της αποτελεί το κλειδί για ένα καλύτερο αύριο”.

Χρόνια Πολλά
σε όλες τις Μαίες
και τους Μαιευτές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *