Χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης ινοαδενώματος και θηλασμός

Χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης ινοαδενώματος και θηλασμός

Ιατρός Αιματολόγος MD, PhD, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Επιμελήτρια Β’ Αιμοδοσίας ΒΓΝΗ, Συνεργαζόμενη Ερευνήτρια ΙΜΒΒ, ΙΤΕ
www.lactation.gr

Καλημέρα σας και συγχαρητήρια για την πολύ σημαντική ιστοσελίδα σας που βοηθάει τόσες μαμάδες! Είμαι στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης μου (2ο παιδί) και έχω στην 6η ώρα του αριστερού μαστού μου στο ύψος της θηλαίας άλω ένα ινοαδένωμα 2,3 εκ.

Το συγκεκριμένο ινοαδένωμα το είχα και στην 1η μου εγκυμοσύνη και το παρακολουθώ με το μαστολόγο και το γυναικολόγο μου. Επειδή από τον Ιανουάριο του 2014 έχει μεγαλώσει λίγο (τότε ήταν 1,7 εκ) οι συγκεκριμένοι γιατροί μου σύστησαν να το αφαιρέσω μετά την εγκυμοσύνη.

Το ερώτημα μου είναι: εάν το αφαιρέσω κατά τη διάρκεια της γαλουχίας, θα μπορέσω να θηλάσω από το μαστό που έχει υποστεί επέμβαση ή θα πρέπει να διακόψω το γάλα προκειμένου να γίνει η συγκεκριμένη επέμβαση;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Μαριάνθη, Βόλος
10/02/2015
Αγαπητή Μαριάνθη,

Αν πρέπει να γίνει επέμβαση, καλό θα ήταν να συζητηθεί με το χειρουργό η τομή που θα γίνει, έτσι ώστε να αποφευχθεί πιθανή βλάβη στους γαλακτοφόρους πόρους. Γενικά είναι προτιμότερο να αποφευχθούν τομές περιμετρικά της θηλαίας άλω.

Επειδή η επέμβαση θα είναι μια σχετική ταλαιπωρία θα πρότεινα αν δεν είναι εξαιρετικά επείγον να αναβληθεί για αργότερα. Αν όμως είναι απαραίτητο να γίνει, ο θηλασμός μπορεί να συνεχιστεί κανονικά, εφόσον η τομή δεν είναι στην περιοχή που θηλάζει το μωρό.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *