Αναζητώ λύση για να μη δώσω ξένο γάλα στο μωρό μου

Αναζητώ λύση για να μη δώσω ξένο γάλα στο μωρό μου

Μαία, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας ΙBCLC

Καλησπέρα. Ο τεσσάρων μηνών γιος μου από την πρώτη μέρα τρώει ανά μιάμιση ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας και σχεδόν ανά τρεις ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μετά από μια περιπέτεια που είχαμε στο 2ο μήνα της ζωής του αναγκαστήκαμε να παραμείνουμε στο νοσοκομείο για μια εβδομάδα. Βγαίνοντας παρατήρησα ότι το στήθος μου δεν μαζεύει γάλα όπως στην αρχή.

Προσπαθώ να τραβήξω αλλά δεν μπορώ να συλλέξω πάνω από 50ml. Προσπάθησα να ενισχύσω την παραγωγή με χάπια μαγιάς μπύρας αλλά και πάλι δεν τα κατάφερα.

Πρέπει να επιστρέψω στην εργασία μου στις 5/5. Ο μικρός θα έχει ξεκινήσει τις στερεές τροφές αλλά επιθυμούσα να πίνει το δικό μου γάλα. Ο παιδίατρος και η μαία μου συστήνουν να πάρει ο μικρός ξένο και να συνεχίσω τον πρωινό και βραδινό θηλασμό. Μήπως υπάρχει κάποια άλλη λύση;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Βιργινία, Παλαιό Φάληρο/Αθήνα

11/04/2014
Αγαπητή Βιργινία,
προσπάθησε την ώρα πού θηλάζεις, από το άλλο στήθος να χρησιμοποιείς την αντλία.

Δοκίμασε μία νοσοκομειακού τύπου πού ενοικιάζεται και κάνει καλύτερη διέγερση. Μπορείς αν έχεις την δυνατότητα να χρησιμοποιείς διπλό σετ άντλησης, για να διεγείρεις περισσότερο το στήθος, για περισσότερη παραγωγή.

Εφόσον το μωρό σου μέχρι τώρα αναπτύσσεται φυσιολογικά χωρίς την προσθήκη συμπληρώματος, μην ανησυχείς πού δεν νιώθεις γεμάτο το στήθος σου, είναι φυσιολογικό.

Η εισαγωγή των στερεών τροφών, επίσης γίνεται μετά τον 6ο μήνα, σύμφωνα με τον WHO και την AAP, γιαυτό μην βιαστείς να δώσεις τίποτε άλλο στο παιδί σου, εκτός από το γάλα σου.

Εύχομαι καλή δύναμη στην προσπάθεια σου.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Σχετικά άρθρα:

Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού
Απανταχού θηλάζουσες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *