Θηλασμός: Αυτή η δύναμη της δυάδας μάνας και παιδιού είναι πραγματικά ανίκητη

Θηλασμός: Αυτή η δύναμη της δυάδας μάνας και παιδιού είναι πραγματικά ανίκητη

Ιστορία θηλασμού
της Μαρίας Κ.

Καλησπέρα σας! Ονομάζομαι Μαρία και είμαι μια μαμά θηλάζουσα ενός 18 μηνών αγοριού.


Ο θηλασμός για μένα πριν μείνω έγκυος ήταν κάτι ανύπαρκτο, κάτι που δε με αφορούσε. Μένοντας έγκυος στο αγοράκι μου άρχισα να το ψάχνω καλύτερα, έχοντας και εικόνες θηλασμού του ανιψιού μου, πράγμα το οποίο με βοήθησε πολύ.

Ο μικρός γεννήθηκε στις 40εβδομάδες και 3 μέρες. Φυσιολογικός τοκετός αλλά με επισκληρίδιο. Γέννησα σε μεγαλοκλινική της Θεσσαλονίκης η οποία μου παρείχε την καθαριότητα που αναζητούσα αλλά όχι και την κατάρτιση στο θέμα του θηλασμού.

Είχα ζητήσει αποκλειστικό θηλασμό αλλά ως γνωστό δίνανε και μπουκάλι. Έκανα αρκετές φορές φασαρία αλλά δεν εισακούστηκα. Την πέμπτη μέρα φύγαμε για το σπιτάκι μας και το ωραιότερο δώρο του Θεού ήταν στην αγκαλιά μου. Ο μικρός γεννήθηκε 6 Αυγούστου και ήταν το πιο ζεστό καλοκαίρι εδώ και 50 χρόνια.

Την πρώτη βραδιά τα θαλάσσωσα. Το μωρό έκλαιγε και ‘γω αντί να το βάζω στο στήθος το έπαιρνα αγκαλιά και έκλαιγα, γιατί δεν ήξερα τί ήθελε. Την επομένη ήρθε μία παιδίατρος που μου είχαν συστήσει και μου είπε τα κλασικά. “Δεν έχεις γάλα, η θηλή σου είναι πολύ μεγάλη και δεν μπορεί να πιάσει το μωρό”. Μου πρότεινε συμπλήρωμα το οποίο πήρε και για 20 ημέρες το πλασματάκι μου ήπιε και ξένο γάλα.

Αλλάζω παιδίατρο γιατί δεν ήμουν και πολύ ευχαριστημένη, αλλά πάλι τα ίδια με συμπληρώματα κτλ. Παίρνω την απόφαση και καλώ τον τωρινό μας παιδίατρο-σύμβουλο θηλασμού. Έρχεται, μας βλέπει να θηλάζουμε, με καθοδηγεί και ως δια μαγείας το συμπλήρωμα ΤΕΛΟΣ!

Πρέπει να προσθέσω σε αυτό το σημείο πως δεν είχα καμία συμπαράσταση από τους γύρω μου ούτε καν από τον άνδρα μου. Όλοι μου φώναζαν ότι έπαθα επιλόχειο και εμμονή με τον θηλασμό αλλά εμένα το ένστικτό μου μου έλεγε πως θα τα καταφέρουμε. Αυτή η δύναμη της δυάδας μάνας και παιδιού είναι πραγματικά ανίκητη.

Το μωράκι μου κάθε μέρα όλο και δυνάμωνε, μεγάλωνε αναπτυσσόταν από το “μαγικό φίλτρο”. Περάσαμε δυσκολίες, αλλά με επιμονή και υπομονή καταφέραμε να θηλάζουμε μέχρι και σήμερα. Βέβαια και τώρα ακούω αρνητικά σχόλια που θηλάζω ΑΚΟΜΑ το μωρό μου, αλλά ειλικρινά πλέον ξέρω τα οφέλη και δε με αγγίζουν καθόλου.

Εκτός από τον παιδίατρό μας σταθμός στην αρχή του θηλασμού υπήρξε η γυναίκα του κουνιάδου μου η οποία με εμψύχωνε και με στήριζε πραγματικά. Σήμερα, έχω αφιερωθεί στο να συμβουλεύω εγκύους και νέες μαμάδες για το θηλασμό.

Και σήμερα μπορεί να αντιμετωπίζω δύσκολες βραδιές και κάποιες φορές να με καταβάλει η κούραση, αλλά βλέποντας το προσωπάκι του υιού μου αμέσως τα ξεχνάω όλα.

Εύχομαι σε λίγα χρόνια να μη μιλάμε για το αυτονόητο, αλλά όλοι να στηρίζουν τη νέα μαμά έτσι ώστε να πιστεύει ότι μπορεί.

Μπορείτε να στείλετε και τις δικές σας ιστορίες θηλασμού, τοκετού ή τις επιστολές, τα παράπονα και τις καταγγελίες σας στο editor[at]mitrikosthilasmos.com

Διαβάστε περισσότερες ιστορίες θηλασμού ΕΔΩ
Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού
Απανταχού θηλάζουσες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *