Πόσο κακό κάνουν οι λανθασμένες οδηγίες περί θηλασμού…

Πόσο κακό κάνουν οι λανθασμένες οδηγίες περί θηλασμού…

Παιδίατρος, paidiatroschania.com

Το μωρό μου γεννήθηκε 2.900 ενώ τώρα που είναι 2.5 μηνών έχει φτάσει τα 7.200γρ.!!! Θηλάζω αποκλειστικά (είναι το τρίτο παιδί μου) και ακολουθώ όλες τις οδηγίες που διαβάζω σε σελίδες όπως η δική σας.

Όλα πάνε μια χαρά… όμως το βάρος του μωρού μου με ανησυχεί. Μήπως πρέπει να του κάνω πρόγραμμα με τρίωρα ή τετράωρα διαστήματα ανάμεσα στο θηλασμό;;; Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να τον αφήνω να κλαίει ώρες ατελείωτες.

Μήπως όταν νυστάζει, που αποκοιμιέται τις περισσότερες φορές στο στήθος μου, θα έπρεπε να βρω άλλους τρόπους;;; Μήπως φταίει τελικά το γάλα μου και θα ήταν καλύτερα να το σταματήσω έτσι ώστε να ξέρω πόσο τρώει ανά πάσα στιγμή;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Κάντια, Αθήνα
03/02/2014
Αγαπητή Κάντια καλή σου μέρα.

Πραγματικά εντυπωσιάζομαι από το πόσο μεγάλο κακό έχουνε κάνει όλα αυτά τα χρόνια οι λανθασμένες οδηγίες για την διατροφή και την συμπεριφορά των βρεφών.

Οδηγίες που δόθηκαν και ακόμη δίνονται από στόματα επιστημόνων και οδηγούν εκατομμύρια βρέφη στον δυτικό κυρίως πολιτισμό να τρώνε να ξυπνάνε να κοιμούνται την ίδια ώρα, να γεύονται την ίδια τροφή-σκονόγαλα όλη μέρα, κάθε μέρα, να μυρίζουν την ίδια πλαστική ή σιλικονένια θηλή κάθε μέρα, να παθαίνουν δυσανεξίες, αλλεργίες, παλινδρομήσεις και άλλα πολλά δεινά και όλοι να μην ανησυχούν που συμβαίνουν όλα αυτά.

Κάντια είσαι αυτή που δεν θα έπρεπε καθόλου, μα καθόλου, να ανησυχεί γιατί το δικό σου βρέφος τρέφεται με το δικό σου υπέροχο θρεπτικότατο γάλα, με μια τροφή μοναδική εξαιρετικής σύστασης και ποιότητας.

Είσαι αυτή που την ζωή που δημιούργησες με το σώμα σου την κρατάς κολλημένη στο ίδιο σώμα γιατί μέσα από αυτό το μωρό σου θα αναγνωρίσει τον εαυτό του και τον κόσμο.

Είσαι αυτή που θηλάζοντας το του μαθαίνεις την αγάπη, την εμπιστοσύνη,την τρυφερότητα, τον σεβασμό, την υπομονή, την αποδοχή, και φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να χωρέσει στον περιορισμένο χώρο των λεπτοδεικτών ενός ρολογιού!

Είσαι αυτή που του δίνει τα πάντα παντού! και δυο φορές μπράβο σου γιατί έχεις και άλλα δύο παιδιά να φροντίσεις.

Σου απαντώ λοιπόν ότι όλοι οι προβληματισμοί σου είναι το αποτέλεσμα ενός τεράστιου λάθους που έχει συμβεί τα τελευταία τριάντα χρόνια στον πολιτισμένο μας κόσμο και ήρθε η ώρα άνθρωποι, γυναίκες, οικογένειες σαν την δική σας να το διορθώσουν!

Συγχαρητήρια!

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *