Να αντλώ γάλα πριν από τον θηλασμό ή μετά και για πόση ώρα;

Να αντλώ γάλα πριν από τον θηλασμό ή μετά και για πόση ώρα;

Απαντά η Λίλα Μπίμπη
Παιδίατρος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
www.paidiatros-info.gr

Καλησπέρα ονομάζομαι Διονυσία, είμαι 31 ετών και έχω μια κορούλα ενός έτους. Θηλάζουμε αποκλειστικά από την αρχή χωρίς κανένα πρόβλημα, το θέμα δημιουργήθηκε τώρα. Εγώ δεν δουλεύω και έτσι δεν είχε χρειαστεί να αντλήσω γάλα, όμως τώρα είχε βγει μια προκήρυξη για προσλήψεις σε δήμους, έκανα τα χαρτιά μου και τελικά με πήραν. Ξεκινάω από τον Ιανουάριο.

Η μικρή μου θηλάζει μετά από όλα τα γεύματα. Τώρα τελευταία κάποιες φορές το πρωί μετά την φρουτόκρεμα δεν θέλει και το απόγευμα πάλι κάποιες φορές δεν θέλει, όμως να το τονίσω ότι τρώει, δεν παίζει! Επίσης δεν έχει βγάλει ακόμα δοντάκια.

Θα την προσέχει η μαμά μου, θέλω όμως να της αφήνω και γάλα για να της δίνει και έρχεται η απορία μου: πότε θα κάνω τις αντλήσεις; πριν από τους θηλασμούς ή μετά; πόση ώρα θα αντλώ από το κάθε στήθος για να βγάζω ένα γεύμα; πρέπει να νοικιάσω νοσοκομειακό θήλαστρο; και αν ναι ποιο; και από που;

Σας παρακαλώ πάρα πολύ βοηθήστε με, έχω πελαγώσει και έχω απελπιστεί, δεν θέλω να νοιώσει ότι της στερώ κάτι.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων.

ΔιονυσίαΟινόφυτα Βοιωτίας
10/12/2013

Αγαπητή Διονυσία
να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου και μπράβο που τα έχεις καταφέρει τόσο καλά με το θηλασμό.

Όπως αναφέρεις κι εσύ ήδη κάποιοι θηλασμοί μέσα στην ημέρα έχουν σταματήσει. Αυτό είναι κάτι που το συναντάμε σε αρκετά μωρά μετά το έτος. Συνεπώς όταν εσύ απουσιάζεις η ανάγκη της για θηλασμό μετά τα γεύματα θα είναι σπάνια ή και απούσα. Θα θηλάζει βέβαια το πρωί πριν φύγεις το απόγευμα που θα επιστρέφεις και από εκεί και πέρα, όπως και το βράδυ, όποτε το ζητήσει.

Αντλήσεις για το σκοπό αυτό μπορείς να κάνεις με ένα θήλαστρο δύο φάσεων διπλής άντλησης το οποίο θα παίρνεις μαζί σου και στη δουλειά αν είναι εφικτό ώστε να κάνεις μία άντληση στις 4-5 ώρες όσο είσαι εκεί. Στο σπίτι θα κάνεις 1-2 αντλήσεις ακόμα, μια από αυτές το πρωί αφού φάει η μικρή και μια ακόμα, αν χρειαστεί, 1,5-2 ώρες μετά από κάποιο γεύμα της το απόγευμα.

Οι αντλήσεις για εξοικονόμηση χρόνου καλό είναι να γίνονται ταυτόχρονα και από τους δύο μαστούς και δεν χρειάζεται να διαρκούν παραπάνω από 15 λεπτά.

Δεν νομίζω ότι θα χρειαστούν πάνω από 90-120ml για το διάστημα που θα λείπεις, αλλά όπως σου έγραψα πιο πάνω μπορεί τελικά να ικανοποιείται μόνο με τα φαγητά της και να θηλάζει όταν είσαι σπίτι. Αυτό είναι κάτι που θα το διαπιστώσεις στην πορεία.

Εύχομαι καλές γιορτές και καλή αρχή με την καινούρια σου δουλειά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *