Γιατί οι μπαμπάδες θέλουν γιους και οι μαμάδες κόρες

Γιατί οι μπαμπάδες θέλουν γιους και οι μαμάδες κόρες

Σύμφωνα με έρευνα Καναδών επιστημόνων του Queen’s University στο Οντάριο, οι γυναίκες επιθυμούν να αποκτήσουν κόρες ενώ οι άνδρες γιους.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε ρωτώντας την προτίμηση 2000 ατόμων για το φύλο των παιδιών τους. Αν και οι ερευνητές περίμεναν ότι οι ερωτηθέντες δεν θα έδειχναν κάποια ιδιαίτερη προτίμηση, διαπίστωσαν ότι υπάρχει σημαντική τάση στην προτίμηση φύλου των μελλοντικών απογόνων. Συγκεκριμένα, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν στις ακόλουθες ερωτήσεις:

  • Τι φύλο θα προτιμούσατε να είναι το πρωτότοκο παιδί σας (ή θέλατε, εάν ήδη έχετε παιδιά);
  • Εάν είχατε περισσότερα από ένα παιδιά θα προτιμούσατε η πλειοψηφία να είναι αγόρια ή κορίτσια;
  • Εάν είχατε μόνο ένα παιδί, τι φύλου θα προτιμούσατε να είναι;
  • Πώς όμως εξηγείται η προτίμηση στο φύλο του παιδιού;

Η προτίμηση των ανδρών στους γιους εξηγείται με όρους εξέλιξης. Οι άνδρες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να διαιωνίσουν τα οικογενειακά γονίδια, εφόσον μπορούν να αποκτήσουν πολλά περισσότερα παιδιά από ό,τι μια γυναίκα.

Σε ό,τι αφορά την προτίμηση των γυναικών στα κορίτσια, οι εξηγήσεις μπορεί να είναι πολλές. Ίσως να προέρχεται από την επιθυμία τους να μοιραστούν την εμπειρία της μητρότητας, ή να θεωρούν ότι θα υπάρχει ένα ιδιαίτερο συναισθηματικό δέσιμο μητέρας-κόρης. Ακόμη, θα μπορούσε να πηγάζει από την υπερηφάνεια που αισθάνονται για την κοινωνική και οικονομική τους ανέλιξη, με αποτέλεσμα να θέλουν να μοιραστούν με τις κόρες τους τα αγαθά που έχουν αποκτήσει.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, υπάρχει η τάση στους γονείς να αντλούν ικανοποίηση από τις επιτυχίες τους μέσω της επιτυχίας των παιδιών τους. Συνήθως για τους άνδρες αυτό περνά μέσα από τους γιους τους, ενώ για τις γυναίκες μέσα από τις κόρες τους.

Η μελέτη δεν επεκτάθηκε στο να ερευνήσει το κατά πόσο οι γονείς θα ήταν διατεθειμένοι να προβούν σε επιλογή φύλου του παιδιού τους. Ωστόσο, σε άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Canadian Medical Association Journal , υποστηρίζεται ότι θα ήταν σωστό οι γονείς να μην ενημερώνονται για το φύλο του παιδιού πριν από την 30η εβδομάδα της κύησης, όπου πλέον η έκτρωση δεν είναι εφικτή. Αυτό θα μπορούσε να αποτρέψει τις εκτρώσεις κοριτσιών που γίνονται σε χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία.

Πλέον, οι γονείς μπορούν να ξέρουν το φύλο του παιδιού τους από την 7η εβδομάδα της κύησης, κάνοντας ειδικές αιματολογικές εξετάσεις.

Αλήθεια, εσείς τι φύλο θα προτιμούσατε να είναι το πρωτότοκο παιδί σας (ή θέλατε, εάν ήδη έχετε παιδιά); ή μήπως δεν είχατε/έχετε καμία συγκεκριμένη προτίμηση και απλά λέτε γερό να ‘ναι και ότι να ΄ναι;Δημοσίευση 30/8/2013, 
Πηγή: gonimotita,, http://healthland.time.com/2012/01/19/boy-or-girl-why-dads-want-sons-but-moms-want-daughters/

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *