Ότι και να σας συμβεί, μην απελπίζεστε! (ιστορία θηλασμού)

Ότι και να σας συμβεί, μην απελπίζεστε! (ιστορία θηλασμού)

Ιστορία θηλασμού της Ειρήνης Μ.

Θα ήθελα να μοιραστώ τη δική μου εμπειρία θηλασμού, ώστε να βοηθήσω όσο γίνεται όποια γυναίκα αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα.


Γέννησα με καισαρική τομή την 1/2/13 σε δημόσιο μαιευτήριο. Είχα σακχαρώδη διαβήτη κύησης υπό ινσουλίνη και το μωρό μου έμεινε για 12 ώρες στα πρόωρα για παρακολούθηση.

Όταν μου την έφεραν στο δωμάτιο, ήρθε μια μαία να μου δείξει πώς να θηλάσω. Από την πρώτη στιγμή πληγώθηκαν οι θηλές μου και έτρεχαν αίμα, με αποτέλεσμα να θηλάζω το μωρό και να κλαίω από τον πόνο. Χρησιμοποίησα για δύο μέρες θηλές σιλικόνης και έγιναν καλά.

Μου είπαν να της δίνω συμπλήρωμα με μπιμπερό, δεν ξέρω για πιο λόγο… Με είχε πιάσει τέτοια απογοήτευση με το θηλασμό που νόμιζα ότι δε θα είχα γάλα, το οποίο κατέβηκε την 5η μέρα. Χάρηκα πολύ, αλλά επειδή με έμαθαν στο μπιμπερό και είχα πολύ χαμηλή αυτοπεποίθηση, συνέχισα να της δίνω ξένο γάλα και στο σπίτι. Πάντα όμως ήθελα να το σταματήσω γιατί ένιωθα τύψεις που δε μπορούσα να θρέψω το παιδί μου. Ήμουν στα πρόθυρα κατάθλιψης…

Μια μέρα διάβασα για την Παναγία τη Γαλακτοτροφούσα και άρχισα να προσεύχομαι να με βοηθήσει. Ο άντρας μου με στήριζε πολύ και έλεγε να μην έχω άγχος και όλα θα γίνουν. Ώσπου όταν η μικρή έγινε δύο μηνών αρρώστησε με πυρετό και νοσηλεύτηκε για δύο μέρες. Εκεί είχαμε άπειρο χρόνο και την έβαζα όλη μέρα στο στήθος. Ο Θεός από τα άσχημα βγάζει πάντα καλά.

Όταν γυρίσαμε στο σπίτι η μικρή από μόνη της δεν το ήθελε το ξένο και έτσι μέσα σε 15 μέρες το σταματήσαμε. Μάζεψα τα πάντα (μπουκάλια, αποστειρωτή, γάλα κτλ). Τώρα είναι έξι μηνών και νιώθω πολύ ευχαριστημένη για αυτούς τους μήνες που τη θήλασα αποκλειστικά.

Ευχαριστώ πρώτα την Παναγία και μετά το Μητρικός Θηλασμός.com για τη βοήθεια που μου πρόσφεραν.

Ότι και να σας συμβεί μην απελπίζεστε. Ζητήστε βοήθεια και όλα γίνονται. Ο αποκλειστικός θηλασμός αξίζει!

Ειρήνη Μ.
Αθήνα

Μπορείτε να στείλετε και τις δικές σας ιστορίες θηλασμού, τοκετού ή τις επιστολές, τα παράπονα και τις καταγγελίες σας στο editor[at]mitrikosthilasmos.com

Διαβάστε περισσότερες ιστορίες θηλασμού ΕΔΩ
Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού
Απανταχού θηλάζουσες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *