Ημερίδα μητρικού θηλασμού στη Ρόδο

Ημερίδα μητρικού θηλασμού στη Ρόδο

Το Σάββατο 20 Ιουλίου 2013 στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου έγκριτοι επιστήμονες, διεθνώς Πιστοποιημένοι Σύμβουλοι Γαλουχίας IBCLC και Σύμβουλοι θηλασμού του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος – La Leche League Greece (LLLG), θα μιλήσουν στο ευρύτερο κοινό (νέοι γονείς & επαγγελματίας υγείας) για τον μητρικό θηλασμό.

 


Η ομάδα υποστήριξης μητρικού θηλασμού Ρόδου διοργανώνει την ημερίδα με θέμα το Μητρικό Θηλασμό και ελεύθερη είσοδο.

To 90% των γυναικών στην Ελλάδα εκφράζουν την επιθυμία να θηλάσουν αλλά μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό, (κάτω του 5%) θηλάζει αποκλειστικά τα μωρά τους στους 6 μήνες. Η έλλειψη σωστής ενημέρωσης πάνω στο θέμα του θηλασμού είναι ένας πολύ βασικός λόγος που οδηγεί τις γυναίκες στο να αποθηλάσουν πρόωρα. Η ομάδα έχει ως σκοπό να δώσει στις γυναίκες και τις οικογένειές τους γνώση και υποστήριξη ώστε να καταφέρουν να θηλάσουν για όσο θέλουν τα παιδιά τους.

Στην ημερίδα θα γίνουν ομιλίες για το μητρικό θηλασμό, τις στάσεις θηλασμού, τη σύσταση και τις ιδιότητες του μητρικού γάλακτος, την παιδική/βρεφική διατροφή, την ανατομία του γυναικείου μαστού, προβλήματα θηλασμού, την επιλόχειο κατάθλιψη κ.α.

Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας σε μεγέθυνση

Την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013 στις 18.00 – 20.00 το απόγευμα προηγηθεί συνάντηση με θέμα “Μητρικός θηλασμός – συχνές ερωτήσεις των μητέρων“, με τη σύμβουλο θηλασμού Μιχαηλίδου-Καρακωνσταντίνου Κατερίνα LLLI, IBCLC, στον παιδότοπο Μιλού, Γ. Σεφέρη 2, δίπλα στο εμπορικό κέντρο ΜΗ.ΔΙΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *