Το πρώτο διάστημα είσαι μόνο μητέρα, ξεχνάς την γυναίκα που έχεις μέσα σου!

Το πρώτο διάστημα είσαι μόνο μητέρα, ξεχνάς την γυναίκα που έχεις μέσα σου!

Ιστορία θηλασμού της Κατερίνας Α.

Καλημέρα σας,
ονομάζομαι Κατερίνα Α. και θα ήθελα να σας συγχαρώ για τις πολύ σημαντικές πληροφορίες που μας παρέχετε.

Είμαι νέα μανούλα, αρκετά αγχωμένη και τα άρθρα σας είναι πολύ σημαντικά και με έχουν βοηθήσει πολύ!! 


Έχω ένα αγοράκι 3½ μηνών και το θηλάζω αποκλειστικά από την αρχή. Στο μαιευτήριο ήταν όλα υπέροχα τα κορίτσια πολύ βοηθητικά και βέβαια η μαία μου συνέχεια δίπλα μου με το πως να τοποθετήσω τον μπεμπάκο στο στήθος.

Όταν ήρθαμε στο σπίτι…

Όταν όμως ήρθαμε στο σπίτι, τις πρώτες 10 μέρες ήμασταν καλά, αλλά μετά ο μπεμπάκος άρχισε να μην παίρνει βάρος αλλά να χάνει με αποτέλεσμα να μην έχει ανακτήσει το βάρος που γεννήθηκε και να μειώνεται το βάρος του.

Τότε με έπιασε κρίση πανικού! Θεωρούσα ότι κάνω κακό στο παιδάκι μου και ότι δεν τον αφήνω να αναπτυχθεί σωστά, έκλαιγα όλη την ημέρα και σκεφτόμουν να του ξεκινήσω συμπλήρωμα όπως μου έλεγαν όλοι.

Ευγνωμονώ τη μαία μου!

Αφού έβλεπα ότι το παιδί συνέχισε να μην παίρνει για 2-3 ημέρες, πήρα την μαία μου, την οποία και ευγνωμονώ για ότι έκανε, με συμβούλευσε πάρα πολύ στο τι έπρεπε να κάνω με διάφορες τεχνικές. Mε στήριξε πολύ ψυχολογικά, μιλούσαμε αμέτρητες ώρες και μου ζήτησε να κάνω υπομονή 4 ημέρες και αν δεν παίρνει βάρος το παιδί να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.

Ευτυχώς και η παιδίατρός μου ήταν υπομονετική και μου έδωσε αυτό το περιθώριο και ξαφνικά το παιδάκι μου άρχισε να παίρνει βάρος! Βέβαια, τις πιο πολλές ώρες της ημέρας και της νύχτας της πέρναγα με το μωρό στο στήθος, αλλά δεν με κούραζε καθόλου γιατί ήθελα το παιδί μου να παίρνει βάρος και να τον θηλάσω αποκλειστικά.

Είμαι σίγουρη ότι πέρασα επιλόχειο κατάθλιψη

Είμαι σίγουρη ότι πέρασα επιλόχειο κατάθλιψη και ήταν πολλές οι φορές που είπα ότι θα σταματήσω τον θηλασμό διότι δεν το άντεχα και θα δώσω ξένο γάλα, αλλά ποτέ δεν το έκανα. Ο μπέμπης μου είναι 3½ μηνών και δεν έχει πιει ποτέ ξένο γάλα, η ανάπτυξη του είναι ραγδαία και κατακόρυφη και συνεχίζουμε τον αποκλειστικό θηλασμό.

Το διάστημα το οποίο το παιδί δεν έπαιρνε βάρος του είχα δώσει πιπίλα και μπερδευόταν με τον θηλασμό διότι ήταν πολύ μικρούλης και επίσης τον τοποθετούσα σε κάθε θηλασμό στο δεξί στήθος το οποίο δεν έδινε την ίδια ποσότητα γάλακτος με το αριστερό για να το ενεργοποιήσω, με αποτέλεσμα το παιδί να μην τρέφεται σωστά και να μην παίρνει βάρος, διότι μου είχαν πει ένα στήθος κάθε φορά.

Ο ρόλος της μαίας το πρώτο διάστημα είναι καθοριστικός

Θεωρώ ότι καμία μανούλα δεν πρέπει να ακούει ότι της λένε οι τριγύρω παρά μόνο την μαία της και τους ειδικούς! Από τότε σε κάθε θηλασμό ο μπέμπης μπαίνει και στα 2 στήθη και χορταίνει ξεκινώντας πάντα από το δεξί που δεν έχει μεγάλη παραγωγή.

Θεωρώ τον ρόλο της μαίας το πρώτο διάστημα καθοριστικό και απαραίτητο για τις νέες μανούλες όπως ήταν της δικιάς μου σε εμένα, χωρίς αυτή δεν θα τα είχα καταφέρει είμαι σίγουρη.

Όσο δύσκολος και επώδυνος είναι και φαίνεται ο θηλασμός το πρώτο διάστημα τόσο σε αποζημιώνει στην πορεία του, όπου φτάνεις σε ένα σημείο που πλέον είναι η ρουτίνα σου και η καθημερινότητά σου.


Υπομονή και επιμονή! Αξίζει τον κόπο, θηλάστε αποκλειστικά!

Μου το έλεγαν και εμένα ότι “θα δεις με τον καιρό θα τα έχεις ξεχάσει όλα και θα είναι ρουτίνα” και μου φαινόταν σαν ψέμματα αλλά τώρα το επιβεβαιώνω και λέω σε όλες τις νέες μανούλες υπομονή και επιμονή! Αξίζει τον κόπο, θηλάστε αποκλειστικά!

Άλλωστε, το πρώτο διάστημα μόλις γεννήσεις, που επιστρέφεις με το μωρό στο σπίτι, είσαι μόνο μητέρα ξεχνάς την γυναίκα που έχεις μέσα σου. Άλλωστε δεν  υπάρχει καλύτερο πράγμα στον κόσμο από τα ματάκια του παιδιού σου που σε κοιτάζει όταν θηλάζει και από το άγγιγμα του χεριού του πάνω στο στήθος σου…

Κατερίνα από Αθήνα

Μπορείτε να στείλετε και τις δικές σας ιστορίες θηλασμού, τοκετού ή τις επιστολές, τα παράπονα και τις καταγγελίες σας στο editor[at]mitrikosthilasmos.com

Διαβάστε περισσότερες ιστορίες θηλασμού ΕΔΩ
Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού
Απανταχού θηλάζουσες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *