Τι μπορώ να κάνω ώστε να κόψω το ξένο γάλα;

Τι μπορώ να κάνω ώστε να κόψω το ξένο γάλα;

Παιδίατρος

Έχω ένα αγοράκι 2 μηνών και κάτι με βάρος γέννησης τα 3,050 κιλά. Μόλις έκλεισε τον πρώτο του μήνα, είχα πάρει 600 γραμμάρια μέσω αποκλειστικού θηλασμού και ο γιατρός μου είπε να προσθέσουμε και ξένο γάλα, κάτι που δεν μου άρεσε καθόλου,
έτσι, εναλλακτικά, άρχισα να ξυπνάω το παιδί κάθε 2,5 – ώρες για να φάει.

Επειδή όμως το βάρος του δεν αυξανόταν και πάρα πολύ, τώρα, με βαριά καρδιά ξεκίνησα συμπληρωματικά ξένο (τον δεύτερο μήνα πήρε 700 γραμμάρια).

Παρατήρησα με θήλαστρο ότι εγώ ανά στήθος έχω περίπου 50-60ml (του δίνω ένα στήθος ανά γεύμα) ενώ το παιδί μου τρώει από το μπουκάλι 90-100ml. Μπορώ να κάνω κάτι να αυξήσω την ποσότητα του γάλατος μου ώστε να κόψω το ξένο;

Τώρα τρώει περίπου ενάμισι γεύμα τη μέρα ξένο και φοβάμαι ότι σιγά σιγά δεν θα θέλει το δικό μου… Σημειωτέον ότι και στον αποκλειστικό θηλασμό το παιδί μου κοιμόταν πολύ καλά, ξύπναγε μόνος του ανά 3 – 3,5 ώρες και στις 5 ώρες το βράδυ χωρίς να δείχνει ότι πεινάει.

Ευχαριστώ πολύ
Πέννυ, Πεύκη, Αθήνα

21/06/2013
Αγαπητή Πέννυ να σου ζήσει ο  γιος σου και μπράβο σας που τα πήγατε τόσο καλά με τον θηλασμό έως τώρα.

Οι προοπτικές σας για αποκλειστικό θηλασμό είναι άριστες και αν δεν υπήρχε η παρεμβολή του μπουκαλιού με το συμπλήρωμα προ μηνός τώρα θα θηλάζατε αποκλειστικά.

Η ανάπτυξη  του μωρού σας είναι άριστη και σαφώς δεν οφείλεται στα 1-2 γεύματα με συμπλήρωμα που παίρνει στο 24ωρο.

Διακόψετε το συμπλήρωμα χωρίς καμία αμφιβολία ότι έχετε και γάλα και ένα υγιές μωρό, απλά αφήστε τον να θηλάζει και να κοιμάται όποτε και όσο θέλει από εδώ και στο εξής. Σύντομα  θα δείτε τον μπέμπη σας να θηλάζει αποκλειστικά και να κοιμάται για αρκετές ώρες!

Για την χρήση του θηλάστρου στην παρούσα φάση σε συμβουλεύω να το αποφύγεις και γιατί το μητρικό γάλα δεν μετριέται και γιατί έχεις ένα μωρό που θηλάζει οπότε δεν χρειάζεται να μπει τίποτε άλλο ανάμεσα σας. Εάν αργότερα υπάρξει ανάγκη για τράπεζα γάλατος θα συζητήσεις με κάποιον σύμβουλο θηλασμού  πως θα χρησιμοποιήσεις το θήλαστρο για αυτόν τον σκοπό.

Στην παρούσα φάση το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια θετική ενέργεια από εσένα και μια εμπιστοσύνη στο μωρό σου που σου έδειξε και σου δείχνει τον σωστό δρόμο του θηλασμού.

Καλό καλοκαίρι με άφθονους και υπέροχους θηλασμούς!

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *