Τί φταίει και το μωρό δεν μπορεί να ρουφήξει και μόνο πιπιλάει το στήθος;

Τί φταίει και το μωρό δεν μπορεί να ρουφήξει και μόνο πιπιλάει το στήθος;

Απαντά η Λίλα Μπίμπη
Παιδίατρος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
www.paidiatros-info.gr

Γεια σας
έχω ένα κοριτσάκι 25 ημερών. Το θηλάζω αποκλειστικά. Το πρόβλημά μου είναι ότι μόλις το βάζω στο στήθος θηλάζει για 5 λεπτά και μετά πιπιλίζει. Όταν τη βγάζω από το στήθος κλαίει και το ψάχνει αλλά όταν την ξανατοποθετώ πιπιλίζει χωρίς να τρώει.
Αν την αλλάξω στήθος τρώει κανονικά αλλά πάλι μόνο για 5 λεπτά.

Έχασε βάρος και συζητήσαμε με την παιδίατρο και αποφασίσαμε να αντλώ γάλα με το θήλαστρο πριν από κάθε θηλασμό οπότε να της δίνω το στήθος και μόλις τελειώσει να της δίνω το μπιμπερό με το σκεπτικό ότι μάλλον πίνει το “πρώτο” γάλα που δεν είναι τόσο λιπαρό.

Όμως το μωρό μου στο στήθος πίνει με το ζόρι για 5 λεπτά και αφού την τσιγκλίζω συνέχεια, ύστερα πίνει από το μπιμπερό και φαίνεται να πεινάει ακόμα. Τη βάζω στο στήθος και δε ρουφάει αλλά πιπιλάει ενώ το στήθος μου έχει γάλα αν το πατήσω. Την βάζω στο στήθος όποτε το ψάχνει. Κατά τα άλλα αντλώ με το θήλαστρο γύρω στα 20 ml και τη θηλάζω και της τα δίνω ανά τρεις ώρες.

Έχω απογοητευτεί. Σκέφτομαι ότι το μωρό ρουφάει και δε μπορεί να βγάλει γάλα, αγχώνομαι, κλαίω και γίνεται ακόμα χειρότερα το πράγμα. Αναρωτιέμαι μήπως δεν πιάνει καλά το στήθος και προσπαθώ να την τοποθετώ σύμφωνα με τις οδηγίες. Δεν ξέρω τι να κάνω και τι φταίει.

ΑλεξίαΠτολεμαΐδα

19/06/2013

Αγαπητή Αλεξία
Να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου και συγχαρητήρια για τη θέληση και την προσπάθειά σου να θηλάσεις αποκλειστικά.

Θα σε συμβούλευα να επισκεφτείς άμεσα μαζί με την μπέμπα σου κάποιον παιδίατρο και σύμβουλο θηλασμού ώστε να γίνει εκτίμηση από κοντά της τεχνικής θηλασμού και της υγείας του μωρού και να δοθούν οδηγίες για επαναγαλακτισμό.

Το γεγονός ότι έχασε βάρος πολύ πιθανό να οφείλεται σε ανεπαρκή πρόσληψη γάλακτος υπάρχουν όμως και παθολογικά αίτια που πρέπει να αποκλειστούν, κάτι που εκτιμάται από τον παιδίατρο που εξετάζει το μωρό.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *