Στοπ στις εκτρώσεις

Στοπ στις εκτρώσεις

…μετά από την ανίχνευση καρδιακού παλμού

Πριν από μερικές ημέρες στη Βόρεια Dakota των Η.Π.Α υπερψηφίστηκαν τρείς νόμοι για τον περιορισμό του αριθμού των εκτρώσεων:

  • Ο πρώτος νόμος θέτει απαγόρευση στην πραγματοποίηση άμβλωσης έπειτα από την ανίχνευση καρδιακού παλμού – περίπου στις έξι εβδομάδες κύησης,
  • o δεύτερος νόμος απαγορεύει την διενέργεια έκτρωσης βάσει γενετικών ανωμαλιών και
  • o τρίτος νόμος απαιτεί από τους ιατρούς που πραγματοποιούν εκτρώσεις στην συγκεκριμένη πολιτεία να διαθέτουν ειδική “δικαιοδοσία” και ειδικότητα για να τελούν τις συγκεκριμένες “ιατρικές” πράξεις.

Οι νόμοι υπεγράφησαν από τον κυβερνήτη της πολιτείας της North Dakota Jack Dalrymple. Όπως ήταν αναμενόμενο, το κίνημα υπέρ των εκτρώσεων, ή κίνημα υπέρ της επιλογής (pro-choice) θα επιστρατεύσει όλα τα νομικά μέσα για να αποτραπούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις.

Με τα ισχύοντα δεδομένα, οι τρεις νόμοι θα τεθούν κανονικά σε ισχύ τον Αύγουστο. Παρόλα αυτά, το Κέντρο Υπέρ των Αναπαραγωγικών Δικαιωμάτων που έχει έδρα του τη Νέα Υόρκη είναι έτοιμο να προκαλέσει την ακύρωση των νομοθεσιών με κάθε δυνατό μέσο.

Οι πιθανότητες φαίνεται να είναι με το μέρος του κινήματος υπέρ των εκτρώσεων, καθώς πολλοί νομικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η απόφαση της Πολιτείας παραβιάζει σχετική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Η.Π.Α περί “προστασίας των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων” (υπόθεση Roe εναντίον Wade) η οποία προβλέπει ότι οι αμβλώσεις επιτρέπονται μέχρι του διαστήματος παρέλευσης 24 εβδομάδων κύησης.

Ο Κυβερνήτης της North Dakota επισημαίνει πάντως ότι οι τρείς αυτοί νόμοι δίνουν την δυνατότητα στην Πολιτεία να “πιέσει στα όρια της” την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, δημιουργώντας μία έστω και προσωρινή νομική νίκη.

Πηγή: epirus-tv-news

Σχετικά άρθρα:

1 Σχόλιο

  1. Μακάρι να γίνει κάτι παρόμοιο και στην Ελλάδα που μαστιζόμαστε από υπογεννητικότητα και κινδυνεύουμε να αφανιστούμε ως φυλή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *